Ana Maras Harmander

U ansamblu od 1. veljače 2009.

Rođena u Splitu 9. lipnja 1981., gdje je završila osnovnu i srednju školu. Do odlaska na studij u Zagreb pohađa muzičku školu i igra u Gradskom kazalištu mladih gdje ostvaruje veći broj uloga.

2002. upisuje glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2006. godine u klasi profesora Vinka Brešana. Već tijekom školovanja glumi u kazalištima u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske.

Usavršavala se na brojnim radionicama (Venezia – Comedie dell’ arte, Berlin – Aerobalans, Litva – Michael Chekov, Hrvatska – Klaunerija, Leonard Petit, Corporal Mime, William Fisher…).

Step pleše više od deset godina, a završila je i školu za latino-američke i standardne plesove. Trenutno pleše salsu i odlazi na satove pjevanja. Trenirala je gimnastiku od  pete godine i veliki je ljubitelj sporta. Govori engleski, njemački, španjolski i talijanski, a voli švedski.

Nagrada za najbolju žensku ulogu, AVIGNON FESTIVAL, Francuska za ulogu Puka u “Snu ljetne noći” /redatelj: G. Golovko/ – 2000.

REKTOROVA NAGRADA za “Balade Petrice Kerempuha” M. Krleže /redatelj: Boris Svrtan/ – 2005.

Nagrada za najbolju žensku ulogu, FESTIVAL PUČKOG TEATRA za “Balade Petrice Kerempuha” – 2006.

Nagrada za žensku ulogu, 1. FESTIVAL HRVATSKE DRAME ZA DJECU MARULIĆ za ulogu u “Crvenom kišobranu” V. Stahuljak /redatelj: Želimir Mesarić/ – 2008.

Nagrada za žensku ulogu, ASSITEJ, za ulogu u “Hej, ima li tamo koga?” J. Gaardera /redatelj: D. Harjaček/ – 2008.

Nagrada za najbolju mladu glumicu za ulogu Maje Samardžić u predstavi A. Tomića & R. Grlića „Ustav Republike Hrvatske“ na Internacionalnom pozorišnom festivalu “Osmijeh Sarajeva” – 2017.