Novosti

Premijerno izveden Molièreov “Škrtac”

U utorak, 19. siječnja u Kerempuhu je održana premijera predstave “Škrtac” J.B.P. Molièrea, u režiji Dore Ruždjak Podolski i adaptaciji Tomislava Zajeca. Publika je predstavu popratila s puno smijeha te velikim aplauzom nagradila odličan glumački ansambl i autorski tim predstave.

Moliéreov “Škrtac”, klasik svjetske komediografije i komedija karaktera iznimnog satiričkog naboja, na Kerempuhovu scenu postavljen je prvi put, a u ovoj će aktualizaciji pronaći mnoge dodirne točke s hrvatskom svakidašnjicom.

Univerzalni problemi lakomosti, škrtosti te ekonomskih trzavica, koje se neizbježno isprepleću s privatnom sferom pojedinca, načeti su kroz tipski lik škrca, a u suvremenoj će preradi postati još prepoznatljiviji i bliži Kerempuhovoj publici. Harpagonova prekomjerna škrtost koja stoljećima izaziva smijeh publike tek je katalizator kojim se prokazuju skrivene društvene patologije. Iz istog razloga Škrtac omogućuje da se jedno klasično djelo obogati dodatnom dimenzijom suvremenosti ne bi li se pored naših mana zagledali i u probleme cijeloga društva.

U predstavi igraju: Hrvoje Kečkeš (Harpagon), Josip Brakus (Cléante), Maja Posavec (Élise), Filip Detelić (Valère), Iskra Jirsak (Mariane), Dražen Čuček / Vedran Mlikota (Anselme), Linda Begonja (Frosine), Borko Perić (Jacques), Luka Petrušić (La Flèche), Damir Poljičak (Sudski istražitelj) i Karlo Mlinar (La Merluche, Simon, Sudski pisar).

Scenografiju potpisuje Stefano Katunar, kostimografiju Barbara Bourek, autor glazbe je Stanislav Kovačić, oblikovatelj svjetla Miljenko Bengez, a asistentica kostimografkinje Karmen Polović.

Osvrt:
Tportal (HINA)

 

 

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.