Novosti

Premijerno izvedena predstava “Razbijeni vrč” H. von Kleista u režiji Lee Anastazije Fleger

U nedjelju, 13. ožujka u 20:00 sati u Kerempuhu je premijerno izvedena predstava “Razbijeni vrč” Heinricha von Kleista u režiji Lee Anastazije Fleger.

Ova zabavna i slojevita komedija smatra se jednom od najznačajnijih djela njemačke i svjetske dramaturgije, u kojemu se susreću komedija, tragedija, farsa i satira, kao i brojni književni motivi Kleistovog vremena, ali tretirani revolucionarno i progresivno. Kroz minuciozno seciranje društva i državne vlasti Kleist tragički progovara o nemogućnosti prepoznavanja istine, dovodeći misao kako „ruka ruku mije“ do ekstrema. On nemoral smješta u sam epicentar sudstva i nižući urnebesne situacije pred nama polako raspetljava krakove korupcijske hobotnice koji dopiru mnogo dalje nego što bi pretpostavili.

U središtu ove drame je sudac Adam, kroz čiji se susret s inspektorom Valterom plete mreža ove napete priče o korupciji, makijavelizmu i trajnom nestanku morala. Kada se, uslijed političkog pragmatizma, izbriše razlika između istine i laži, kada sve postaje relativno, a trbusi sudaca samo rastu od domaćeg pršuta i vina, prestaje vjera u vlast i sustav, nestaje bilo kakav društveni okvir u koji vjerujemo. Činjenica da se tekst održao više od dvjesto godina, a i danas zvuči aktualno – bolno je poražavajuća.

U predstavi igraju Marko Makovičić (Adam), Hrvoje Kečkeš (Valter), Matija Šakoronja, Anita Matić Delić, Mirela Videk Hranjec, Damir Poljičak, Filip Detelić, Mia Anočić – Valentić, Josipa Anković, Karlo Mlinar i Lana Meniga.

Dramaturgiju potpisuje Nikolina Rafaj, scenografiju Zdravka Ivandija Kirigin i Matej Kniewald, kostimografiju Tea Bašić, koreografiju Anja Đurinović. Autori glazbe su Ivana Starčević i Marko Levanić, a oblikovatelj svjetla Saša Fistrić.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.