Novosti

Predstava “Djevojka za zbogom” oduševila premijernu publiku

Pred prepunim gledalištem Scene Vidra, u subotu, 12. studenog premijerno je izvedena predstava„Djevojka za zbogom“ Neila Simona u režiji Gorana Kulenovića, nastala u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i PUK Putujućeg kazališta. Publika je dugim pljeskom nagradila autorski tim te glumce Marka Makovičića, Saru Stanić i Zvonku Tomaš Brazzoduro za njihovu virtuoznu izvedbu.

Čuveni američki dramatičar Neil Simon podjednako je često pisao kazališne drame i filmske scenarije, a „Djevojka za zbogom“ („The Goodbye Girl“) među najuspješnijim je ekranizacijama njegovog teksta. Jedna od najpametnijih i najživotnijih romantičnih komedija u povijesti filma, za koju je Richard Dreyfuss postao najmlađim dobitnikom Oscara u kategoriji glavne muške uloge, donosi nam priču o čikaškom glumcu Elliotu Garfieldu koji dolazi u New York, na off-Broadway, igrati Richarda III. Spletom okolnosti prisiljen je dijeliti stan s bivšom plesačicom, samohranom majkom Paulom i njenom slatkom i pametnom desetogodišnjom kćerkom Lucy. Osim prisilnog zajedničkog suživota, velik je izazov za odnos Elliota i Paule njezin otpor prema ponovnom zaljubljivanju, izazvan upravo neuspješnim vezama s glumcima. Usput bizarna koncepcija Shakespeareovog djela Elliotovu veliku glumačku priliku vodi prema propasti, a niti Paulino prisilno obnavljanje plesačke karijere ne ide u puno boljem smjeru…

U adaptaciji i režiji Gorana Kulenovića (autora kultnih serija „Bitange i princeze“ te „Crno-bijeli svijet“)„Djevojka za zbogom“ dinamična je studija karaktera, prepuna inteligentnog humora i duhovitog istraživanja urbanih neuroza, ali i stvarnih ljudskih emocija – mišljena da gledatelje iz dvorane isprati s velikim smiješkom na licu.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.