Novosti

Uskoro praizvedba predstave “Hrvatski put ka sreći” Bobe Jelčića

Praizvedba predstave “Hrvatski put ka sreći” Bobe Jelčića održat će se u četvrtak, 26. studenog u kazalištu Kerempuh. Pretpremijere su zakazane za 20. i 21. studeni.

Nakon prve suradnje s Kerempuhom u kojemu je postavio nagrađivanu predstavu “Govori glasnije!”, redatelj Bobo Jelčić otvara prostor za sljedeći iscrpni istraživački proces kroz svoj novi autorski projekt “Hrvatski put ka sreći”, u kojemu je razvidna potreba za eksperimentom, drugačijom vrstom kazališnoga jezika i dosljednom poetskom nadogradnjom Jelčićeva dosadašnjega rada obilježenoga improvizacijom i kolektivnim glumačkim stvaralaštvom. U ozračju Kerempuhova satiričkoga i politički angažiranoga predznaka ova predstava već svojim scenskim izrazom otvara nove puteve satire koji se grade preciznim, neočekivanim i suptilnim režijskim rješenjima ili, štoviše, sustavom pravila koja su tijekom procesa oblikovala zasebnu i jedinstvenu estetiku predstave.

Upravo satira kao žanr zahtijeva inovaciju ne samo na razini oštrine svoga sadržaja nego i u tretmanu umjetničke forme, odvažnosti eksperimenta i pomicanju svojih granica, tako da ova predstava s novim licem satire pronalazi posebno mjesto u Kerempuhu.

Nastajući u doba pandemije i neizvjesnosti, oštrih mjera i restrikcija, egzistencijalne krize i straha, „Hrvatski put ka sreći“ otvara nam intimno, ali i politično pitanje sreće koje, rastegnuto kroz veći period prošlosti, ukazuje na vlastitu aktualnost i u ovom nestabilnim i nepredvidljivim vremenima.

U predstavi igraju Nikša Butijer, Nataša Dangubić, Ana Maras Harmander, Marko Makovičić, Jerko Marčić, Karlo Mlinar, Ozren Opačić i Maja Posavec.

Dramaturgiju potpisuje Dina Vukelić, kostimografiju potpisuju Zdravka Ivandija Kirigin i Ana Paulić, scenografiju Zdravka Ivandija Kirigin, a asistentica scenografkinje je Ana Paulić.

Kostimografkinje: Zdravka Ivandija Kirigin i Ana Paulić

Scenografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin

Asistentica scenografkinje: Ana Paulić 

Nakon praizvedbi predstava „Umri ženski“ Marine Vujčić u režiji Rajka Minkovića te „Predsjednici&ca“ Tarika Filipovića i Borisa Svrtana, predstava „Hrvatski put ka sreći“ treća je po redu praizvedba hrvatskih autora u Kerempuhu od početka ove sezone.

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

Primajte najnovije obavijesti iz kazališta Kerempuh.

 

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.