Novosti

Uključi me kulturno

By 30. 11. 2018. No Comments

Satiričko kazalište Kerempuh sudjeluje u projektu „Uključi me kulturno“, kojega organiziraju Udruga Alternator i Centar za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom te Udruga slijepih Zagreb, s ciljem omogućavanja osobama s invaliditetom praćenje kulturnih sadržaja.

U sklopu projekta dvije će izvedbe Kerempuhovih popularnih predstava biti prilagođene slijepim i slabovidnim osobama:  „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana (30. studenog) i „Traži se novi suprug“ Mire Gavrana u režiji Željka Koenigsknechta (19. prosinca).

Prilagodba se odnosi na izradu audiodeskripcije (naracija za slijepe) pomoću koje slijepe i slabovidne osobe putem prijemnika samostalno i neometano prate kazališnu predstavu.

Audiodeskripciju će čitati glumica Petra Težak.

U dogovoru s organizatorima projekta, Kerempuh će tijekom sezone nastaviti prilagodbu određenih kazališnih predstava slijepim i slabovidnim osobama.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.