Novosti

U sjećanje na dragog Borisa Geršaka…

Na današnji dan, prije pet godina, napustio nas je voljeni prijatelj i poštovani kolega – Boris Geršak.

Odlazak svakog čovjeka uvijek je nenadoknadiv gubitak, ali kad ode čovjek kakav je bio Boris, to je posebno tužno pa sjećanje na njega ne blijedi.

U svoje matično kazalište došao je 1.7.1976. i punih četrdeset godina bio je nezamjenjiv član Uprave. Obnašao je dužnost inspicijenta, izvršnog producenta, organizatora i ravnatelja tehnike. Bio je s Kerempuhom od njegovih samih početaka, još od doba varijetea, kada se kao dijete igrao u tom kazalištu u kojem je bila zaposlena njegova majka. Ovaj istinski zaljubljenik u teatar živio je za scenu dajući joj svaki atom svoje energije. Stoga, nije čudo da je stekao status jedne od najomiljenijih figura domaće kazališne scene.

Na hrvatskoj kazališnoj sceni bio je prisutan i kao izvršni producent Nagrade hrvatskog glumišta od samog početka te manifestacije. Isto tako, istaknuo se kao izvršni producent i glavni organizator međunarodno afirmiranog teatra „Ulysses“. Tijekom domovinskog rata bio je jedan od glavnih osnivača i aktivni član „CROATIAN ART FORCES (CAF)“, inicijative koju je pokrenulo Hrvatsko društvo dramskih umjetnika u suradnji s Ministarstvom kulture i prosvjete.

Bio je dobri duh kazališta, u kojem je proveo doslovno cijeli svoj život, a svakim svojim djelom i postupkom dokazivao je nesvakidašnju plemenitost, poštenje i dobrotu. Znao je voljeti i ta mu ljubav bila uzvraćena.

 

 

 

 

 

 

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

Primajte najnovije obavijesti iz kazališta Kerempuh.

 

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.