Novosti

Pred prepunim gledalištem Kerempuha premijerno izvedena predstava “Happy End”

U petak, 22. travnja u Kerempuhu je održana praizvedba predstave “Happy End” (ili Putovanje kroz maštu Mašinu) Nikole Zavišića i Dore Golub. Publika je velikim pljeskom i ovacijama ispratila glumački ansambl i autorski tim predstave.

U središtu “Happy Enda” suvremena je junakinja Maša, mlada ženu u ranim tridesetim godinama života, visokoobrazovana i kreativna, ali i nezaposlena i bolno usamljena. Ona je inspirirana mnogim postojećim protagonisticama pop kulture, ali i klasične književnosti; od Bridget Jones i Štefice Cvek do Carrollove Alise u zemlji čudesa.

Maša se naoko slučajnim odabirom kazališne “mašinerije za proizvodnju snova” nađe u ulozi protagonistice vlastitog kazališnog putovanja, nadajući se da će u fikciji pronaći zasluženo mjesto koje nije našla u stvarnosti, ali i ispuniti jednu od najvećih osobnih želja – onu za istinskom romansom i doživljajem prave ljubavi.

U tom začudnom i čak idiličnom novom svijetu Maša susreće niz šarolikih likova, pleše uz vedre i nostalgične zvuke italo disco glazbe te sudjeluje u prizorima iz omiljenih filmova, dok je iza svakog ugla iščekuje neko novo nadrealno iznenađenje…

Ulogu Maše tumači Mia Anočić Valentić, a u predstavi još igraju Anita Matić Delić, Dražen Čuček, Josip Brakus, Josipa Anković i Ozren Opačić.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.