Novosti

Sretan rođendan Satiričkom kazalištu Kerempuh!

Na današnji dan obilježava se 58. godina otkad je ˝Jazavac˝ (danas ˝Kerempuh˝) otvorio svoja vrata u Medulićevoj ulici broj 2. Od tog se dana pa do danas profilirao u najznačajnije regionalno kazalište komediografskog i satiričnog repertoara. Satira je to koja osluškuje socijalne i političke aspekte društva i problematizira teme kojima smo okruženi. Kritička je procjena od vitalne važnosti, ona je u srži psihičkog zdravlja. Razotkrivati i smijati se, prvenstveno svojim manama, a zatim i tuđim, izuzetno je značajan proces kojim trajno utječemo na promjenu svijesti – pojedinačno pa zatim kolektivno.

U naše je vrijeme uloga kazališta važnija nego ikada prije. U doba kada smo konstantno bombardirani svakakvim vijestima te novim neprovjerenim informacijama, teatar postaje gotovo jedina oaza istine. U njoj se uvijek iznova dokazuje važnost ljudskosti, humora te intimnog doživljaja, iako je riječ o kolektivnom činu. Stoga, veličajmo predstave, glumce i kazališta jer nam pružaju sasvim jedinstven način kvalitetnijeg proživljavanja svakodnevice i neusporedivo bogatijeg života. Kerempuhu želimo desetljeća razvoja, umjetničkog istraživanja i obilje smijeha, a našoj publici da zajedno s nama doživi nezaboravne trenutke i prati nas u brojnim avanturama koje tek dolaze.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.