Novosti

Raspad sistema ponovno na daskama Kerempuha

Nakon dvije godine stanke, od četvrtka 27. siječnja na repertoar Kerempuha vraća se komična predstava “Raspad sistema”, originalno veliki hit londonskog West Enda, a potom i njujorškog Broadwaya.

Predstavu je 2019. godine režirao glumac Borko Perić, po predlošku kojeg su napisali mladi londonski glumci i dramatičari Henry Levis, Jonathan Sayer i Henry Shield za potrebe svoje kazališne trupe Mischief Theater Company. Od praizvedbe 2012. godine do danas, ovaj komad odigran je u preko 35 zemalja, osvojio je brojne nagrade, među kojima i Olivier za najbolju komediju, a na repertoaru West Enda nalazi se već punih deset godina.

U formi teatra u teatru, priča prati dramski ansambl koji po prvi put pred publikom izvodi svoj novi komad, ozbiljan krimić po uzoru na Agathu Christie i njezinu „Mišolovku“, no od samog početka izvedbe počinju se nizati svi mogući problemi s kojima se glumci na sceni mogu susresti. Kao u slavnom Murphyjevom zakonu, sve što može poći po zlu, definitivno polazi i publici je sasvim jasno da je ponor u opću katastrofu neizbježan. Ipak, glumci uporno nastoje održati iluziju i nastaviti s predstavom do samog kraja…

Mnogi se slažu kako se radi o jednoj od najzahtjevnijih predstava postavljanih na domaćoj sceni, zbog čega je predstojećim izvedbama u siječnju prethodilo punih tjedan dana napornih glumačkih i tehničkih proba.

Inače, u prvih godinu dana od Kerempuhove premijere “Raspad sistema”odigran je 42 puta, a pogledalo ga je preko 17.000 gledatelja, koji su svaku izvedbu popratili oduševljenim aplauzom i ovacijama.

U predstavi igraju Nikša Butijer, Damir Poljičak, Hrvoje Kečkeš, Ana Maras Harmander, Matija Šakoronja, Josip Brakus. Umjesto Anite Matić Delić u novoj podjeli igra Iskra Jirsak, a alternacija Luki Petrušiću je Marko Makovičić.

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.