Novosti

Svečano obilježena 50. izvedba predstave “Cabaret Preko veze”

U srijedu, 22. siječnja, pred prepunom dvoranom kazališta Kerempuh odigrana je 50. izvedba nagrađivane predstave „Cabaret Preko veze“ Ivana Lea Leme, nastala u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva. Uspjeh koji je ovaj odličan cabaret ostvario, potvrđuje oduševljenje publike, koja je i ovu posebnu izvedbu nagradila ovacijama i dugim pljeskom.

Kompleksnost likova i situacija savršeno su prikazale glumice Mila Elegović, Ana Begić Tahiri, Ana Maras Harmander i Linda Begonja, koja je nagrađena za najbolju glumicu u ovoj predstavi na XII. Gumbekovim danima 2019. Riječ je o četiri jake žene koje svaka sa svojim demonima i problemima, izlaze na kraj sa surovošću života najbolje što znaju – uz pomoć drugih i preko poznanstava. Njihove su priče tarantinovski bizarne i almodovarsovski melodramatične, a svaka priča tj. monolog završava burlesque točkom. Svaka od tih glazbeno scenskih točaka, komentira političko i društveno stanje u državi. Upravo ta iscrpno i nimalo površno u srž prikazana društveno politička stvarnost samo je površinski sloj u koji su kroz kompleksnost likova, prikazane i unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede četiriju ženskih likova. Glumice koje kao alternacije također igraju u ovom komadu su Ines Bojanić, Jelena Miholjević, Mirela Videk Hranjec i Petra Dugandžić.

Osim oduševljene publike, predstava je naišla na plodno tlo i u kritikama stručnjaka, gdje je pobrala netom odlične recenzije i pohvale. Jedna od glavnih glumica, Mila Elegović radi svoje izvanredne izvedbe zaslužila je nominaciju za nagradu Zlatni studio u kategoriji Najbolje kazališne glumice. “Igram prvu Splićanku , gradonačelnicu Zagrebu i još k tome i ženu. Ovo je jedan politički Cabaret koji govori o tome kako mi svi u svojem DNA posjedujemo jedan gen , a to je da volimo sve raditi preko veze. Što se dogodi kad radimo preko veze i koliko nas to košta , koliko je to moralno ili nemoralno zapitat će se svi koju dođu pogledati Cabaret “Preko veze”, a mi ćemo im malo pjevati i plesati jer što je to Cabaret bez toga?“- komentirala je glumica. Također, dodatno priznanje stiglo je nedavno i od strane drugih medija, te je po izboru Tportala imenovan „Najboljom stand-up komedijom“ godine.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.