TRAŽI SE NOVI SUPRUG

Trajanje: 105 min

 

TRAŽI SE NOVI SUPRUG

˝Traži se novi suprug˝ neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Središnji je lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti idealne, dakle, nemoguće kriterije. Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva, kojega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti jedan gori od drugog. Miro Gavran u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije.

Miro Gavran, jedini živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival posvećen isključivo njegovim dramama, u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije. Duhoviti dijalozi i dinamičan zaplet bogat brojnim obratima razlog su zbog kojeg je ova komedija odigrana preko 100 puta, u Zagrebu i Hrvatskoj. Isto tako, izvedena je u Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i drugim zemljama te se svugdje afirmirala kao istinski teatarski hit.

 

 

Miro Gavran: TRAŽI SE NOVI SUPRUG

Redatelj: Željko Königsknecht
Dramaturg: Željko Königsknecht
Kostimografkinja: Tanja Rodd
Scenografkinja: Nina Mia Čikeš
Autor glazbe: Mario Mirković
Oblikovateljica svjetla: Vesna Kolarec
Asistent režije: Zvonko Benić
Umjetnički savjetnik: Zoran Mužić

Oblikovanje vizualnih komunikacija: Love, Ana studio i Dario Dević
Fotografkinja: Maja Kljajić

 

Premijera: 21. siječnja 2017.

Igraju:

Anita Matić Delić

Damir Poljičak

Željko Königsknecht

“Željko Königsknecht glumi naoko nonšalantno. Iza te tobože spontane nonšalancije krije se ozbiljan rad. Königsknecht nije imitator, nego karikaturist i esejist, vrlo studiozan, koji karakter lika naznači smjesta, u nekoliko snažnih poteza, a zatim ga blago varira, usložnjuje, meandrira, sve dok ne stigne do prevrata u maštu improvizacije.” (…)

“Königsknecht je majstor kontrolirane spontanosti, rekao bih hladnokrvan zabavljač, koji međutim, za sofisticiranijeg gledatelja, tu zabavnost istodobno “kvari” nekim dubljim pesimizmom On je, dakle, u bezazlenom građanskom teatru dobrovoljna dvorska luda, glumac s dva lica, tužnim i nasmijanim. Njegova je umjetnost neodoljiva: šarmirat će i budalu i cinika. Rekao bih da ne razmišlja nego glumi zato što inače razmišlja i previše…” (…)

“Publika se, otkako se pojavi Königsknecht, ne prestaje smijati i nasmijavati.” (…)

“Ukratko, smijeh za široku publiku i glumačke bravure Kerempuhovog najboljeg komičara.”

Tomislav Čadež u “Jutarnjem listu”

 

(…) “Königsknecht redatelj nije previše komplicirao, sve je izgradio na brzom tempu i glumačkim bravurama.”

(…) Sa Željko Königsknechtom su na Kerempuhovoj sceni i sjajno ga slijede i Anita Matić Delić u ulozi gospođe Zdenka Smočilović i Damir Poljičak kao gospodin Brkić.”

Bojana Radović u “Večernjem listu”

24.04.2024. (Srijeda) 20:00

10.05.2024. (Petak) 20:00

23.05.2024. (Četvrtak) 20:00

31.05.2024. (Petak) 20:00