SORRY / Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Trajanje: 90 minuta

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 

Autorski projekt Bobe Jelčića:
SORRY

(Predstava se izvodi u HNK u Zagrebu, Trg Republike 15)

Autorski projekt Bobe Jelčića “Sorry” osmišljen je kao kazališni proces u kojemu je istraživanje radikalno usredotočeno na društvena pitanja i emocije temeljene na svakodnevnim borbama ljudi pronalazeći gotovo klasičnu veličinu u najmanjem mogućem nizu događaja.

U predstavi “Sorry” redatelj Bobo Jelčić upotrebljava jednostavnu rekvizitu za istraživanje života u kazalištu i kazališta u životu, izravnim pristupom u radu s glumcima oblikujući minimalan niz događaja postavljenih među stanovnike jednoga malog i običnog gradića.

U ovome se kazališnom istraživanju susreću glumci Drame HNK u Zagrebu i mladi glumci, studenti ADU u Zagrebu te zajedno dekonstruiraju arhetipske priče o naizgled jednostavnim odnosima, poput odnosa majke i kćeri, oca i sina, unutar prijateljstva, prvih ljubavi….

Predstava Sorry nastaje u sklopu Prospero projekta – prošireno kazalište, koji okuplja deset partnera – devet kazališta i jedan medij (ARTE) – iz devet zemalja EU.

Autorski tim

Redatelj: Bobo Jelčić
Dramaturginja: Mirna Rustemović
Kostimografkinja i scenografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin
Oblikovatelj svjetla: Ivan Lušičić Liik
Asistent redatelja: Patrik Sečen
Asistentica dramaturginje: Karla Leko
Asistentica kostimografkinje: Tina Spahija
Asistenti produkcije: Katarina Krešić/ Josip Gregov

 

Igraju: 

Jadranka Đokić, Lana Meniga, Melody Martišković, Marko Makovičić, Luka Knez, Lara Nekić, Vid Ćosić, Marin Stević, Alma Prica, Ivan Colarić, Andrej Drenski, Antonio Mrzlić

Statisti: Andrej Drenski, Patrik Sečen

Za klavirom: Karlo Hubak

 

 

 

Predstava trenutno nije u rasporedu.