SCENE IZ BRAČNOG ŽIVOTA

Predstava “Scene iz bračnog života”, u režiji Ane Tomović, s glumcima Zlatanom Vidovićem i Tamarom Krcunović, nastala je po istoimenoj čuvenoj švedskoj mini seriji Ingmara Bergmana iz 1973. koja se ubraja u TV klasike. “Scene iz Bračnog života jedna su od najgledanijih europskih serija, a nedavno su doživjele i dugo očekivani HBO-ov remake Hagai Levija.

Predstava će svoju će hrvatsku premijeru održati  17. veljače 2023. u 20 sati u kazalištu Kerempuh!

Priča prati odnos bračnog para, profesora psihologije Johana i njegove supruge Marijane, odvjetnice za razvode. Iako na prvu njihov odnos djeluje idilično i skladno, Bergman u tekstu razotkriva pukotine i pritajeni nesklad para kojim reflektira  vlastito iskustvo trideseetogodišnjeg braka. Stvari počinju polako da se odmotavaju kada se jedna za drugom krenu redati slike iz njihovog svakodnevnog života, te na površinu počnu izbijati nezadovoljstvo i frustracija.

Portret ljubavi i psihološkog “ratovanja“ bračnih partnera postao je kultni tekst koji je utjecao na Woodyja Allena, Richarda Linklatera, “Seks i grad”, “Marriage Story” i mnoga druga filmska i TV ostvarenja, a nerijetko je bio optuživan i za pokretanje lavine razvoda.

Predstava je na prestižnom Festivalu duodrame dobila pet nagrada i to za najbolju glumicu, glumca, režiju, najbolju predstavu i nagradu publike.

 

 

 

Predstava trenutno nije u rasporedu.