RASPAD SISTEMA

Trajanje: 120 min

 

Komična predstava “Raspad sistema” veliki je hit londonskog West Enda i njujorškog Broadwaya.

Predstava je nastala po predlošku kojeg su napisali mladi londonski glumci i dramatičari Henry Levis, Jonathan Sayer i Henry Shield za potrebe svoje kazališne trupe Mischief Theater Company. Od praizvedbe 2012. godine do danas, ovaj komad odigran je u preko 35 zemalja, osvojio je brojne nagrade, među kojima i Olivier za najbolju komediju 2015. godine, a na repertoaru West Enda nalazi se već punih deset godina.

U formi teatra u teatru, priča prati dramski ansambl koji po prvi put pred publikom izvodi svoj novi komad, ozbiljan krimić po uzoru na Agathu Christie i njezinu „Mišolovku“, no od samog početka izvedbe počinju se nizati svi mogući problemi s kojima se glumci na sceni mogu susresti. Kao u slavnom Murphyjevom zakonu, sve što može poći po zlu, definitivno polazi i publici je sasvim jasno da je ponor u opću katastrofu neizbježan. Ipak, glumci uporno nastoje održati iluziju i nastaviti s predstavom do samog kraja… Mnogi se slažu kako se radi o jednoj od glumački i tehnički najzahtjevnijih predstava postavljenih na domaćoj sceni.

Koliko je raskošan u dijalogu, ovaj tekst sadrži bogatstvo neverbalne komike te brojne mogućnosti za glumačke bravure, elemente stand-upa, ironije i autoironije te posvete Buster Keatonu i njegovoj slapstick komediji. Kao takav predstavlja izvrstan poligon za sav humorni i kreativni potencijal sjajnog Kerempuhovog ansambla.

H. Shields / J. Sayer / H. Lewis

RASPAD SISTEMA

 

Redatelj: Borko Perić

Prevoditelj: Matija Vasić

Scenograf: Branko Lepen

Kostimografkinja: Vedrana Rapić

Autor glazbe: Robert Homen

Koregorafkinja: Tihana Strmečki

Asistent redatelja: Aleksandar Švabić

 

Inspicijentica: Ena Subotić

Igraju:

Ana Maras Harmander

Hrvoje Kečkeš

Marko Makovičić / Luka Petrušić

Damir Poljičak

Matija Šakoronja

Iskra Jirsak

Josip Brakus

Nikša Butijer / Domagoj Ivanković

Predstava trenutno nije u rasporedu.