Plesni koncert: 75 godina Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić

Folklorni ansambl SKUD-a “Ivan Goran Kovačić” održat će u Kerempuhu cjelovečernji plesni koncert “75 godina”.

Kako i sam naziv kaže, ovim koncertom Ansambl će obilježiti 75 godina djelovanja kroz koje je postao prepoznatljivi promotor hrvatske tradicijske kulture u domovini i svijetu.

Program “75 godina” donosi neke od prepoznatljivih koreografija s goranovskog repertoara, ali i premijerne izvedbe. Ansambl će premijerno izvesti koreografiju Bačke duhovske kraljice Željka Jergana te Goranski bal  Ivice Ivankovića. Osim plesnih brojeva, premijerno će biti izvedeno i nekoliko vokalnih brojeva koje je Ansambl pripremio u suradnji s dirigentom Joškom Ćaletom.

Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” osnovan je 1948. godine kao jedna od prvih sekcija istoimenog Kulturno-umjetničkod društva, a u 75 godina stvoren je cjeloviti opus koreografiranih plesova iz područja cijele Hrvatske, kao plod stručnjaka i istraživača folklorne tradicije. Uz plesne programe razvijeni su vokalni i drugi programi, a stvoren je i bogati fundus narodnih nošnji kojim se Goranovci posebno ponose.

S obzirom na bogatstvo repertoara i impresivnu riznicu narodnih nošnji, ovim će svečanim plesnim koncertom Ansambl sprovesti publiku kroz cijelu Hrvatsku – od Međimurja i Slavonije preko Istre pa sve do Dubrovnika.

Ulaznice za koncert dostupne su putem Kerempuhove web stranice i na blagajni kazališta.

 

Predstava trenutno nije u rasporedu.