KONCERT: Damir Imamović – promocija albuma “The World and All That it Holds”

Nakon koncertne premijere hvaljenog albuma „The World and All That it Holds“ u Londonu, Damir Imamović stiže po prvi puta u zagrebačko kazalište Kerempuh! Album je izdao proslavljeni Smithsonian Folkways, a Damir će nastupiti sa svojim sjajnim bendom u sastavu: Nenad Kovačić (perkusije), Ivana Đurić (violina) i Ivan Mihajlović (bass).

Poseban ograničeni kontingent early bird ulaznice po cijeni od 20€ mogu se kupiti do kraja lipnja isključivo na blagajni kazališta Kerempuh, nakon čega cijena raste na 24€ od kada će se moći kupiti i na blagajni i online preko web stranice kazališta. Ukolilko ulaznica ostane i na dan koncerta, na blagajni kazališta će koštati 28€.

Odrastajući u porodici sevdalijskih bardova (Zaim Imamović djed, Nedžad otac), Damir rano upoznaje svijet tradicionalne muzike. Na svoj vlastiti sevdalijski put kreće početkom 2000-ih, ponukan poznanstvom s Farah Tahirbegović, pjevačicom benda Dertum. Prvi album snima 2006., nakon čega slijedi serija nastupa u BiH i regiji. Kasnije će ga turneje voditi diljem Evrope, do Kine, SAD-a, Meksika, Japana i Indije. Surađuje s glazbenicima kao što su Eric Vloeimans, Greg Cohen, Ivana Đurić, Bojan Z, Vlatko Stefanovski, Ivan Mihajlović, Nenad Kovačić, Vlado Kreslin, Derya Türkan, Jadranka Stojaković, Frenkie, Jelena Popržan, Vasil Hadžimanov. Radio je s producentima kao što su Chris Eckman (“Dvojka”, Damir Imamović Sevdah Takht, The Glitterbeat Records, 2016.) i Joe Boyd i Andrea Goertler (“Singer of Tales”, Damir Imamović feat. Greg Cohen, Derya Türkan & Ivana Đurić, Wrasse Records, 2020.). Ove godine je izdao album „The World and All That it Holds“ u suradnji s bosansko-američkim književnikom Aleksandrom Hemonom. Damirov istraživačko-edukacijski rad stoji u temelju njegove glazbene aktivnosti. U okviru vlastitog projekta SevdahLab, držao je predavanja i radionice širom svijeta. U Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu, 2015. postavlja veliku multimedijalnu izložbu “Sevdah, umjetnost slobode”, a godinu kasnije objavljuje prvu povijest sevdalijske glazbe po imenu “Sevdah” (Vrijeme, 2016.) koja je prevedena i na engleski. Pored nastupa, istraživanja i pisanja o sevdahu, Damir je aktivan i kao autor glazbe i tekstova. Piše za kazalište, film, video igre, kao i za druge izvođače. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja između ostalih i “Najbolji umjetnik Evrope” na dodjeli “Svjetskih muzičkih nagrada za 2021.” u organizaciji britanskog glazbenog magazina Songlines.

Predstava trenutno nije u rasporedu.