KAKO DRUGA POLOVICA VOLI

Trajanje: 145 minuta s pauzom

 

“Kako druga polovica voli” komedija je jednog od najplodnijih i najizvođenijih suvremenih dramskih pisaca – Alana Ayckbourna. Autor je to koji se može pohvaliti osvajanjem najuglednijih kazališnih nagrada te činjenicom da je napisao više od 80 drama koje se izvode diljem svijeta. Ovaj komad osigurao mu je planetarnu popularnost.

Na Kerempuhovim daskama zaživjeo je u režiji Filipa Detelića, glumca s izuzetno bogatim scenskim i komediografskim iskustvom.

U suvremenom vodvilju, u brzom ritmu i uz upečatljive karaktere, pred vama će se odviti nevjerojatan niz komičnih obrata i situacija koje će naše junake voditi u sve dublji kaos iz kojeg će uzalud pokušati izvući živu glavu, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Naša tri para žive u gotovo identičnim stanovima, što je Ayckbourn iskoristio za specifično poigravanje scenskim prostorom. Postavlja se pitanje koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili živimo u strogo utabanim stazama, vrteći se u krug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima.

Ova priča koja je osvajala publiku gdje god da je igrana, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavničku vatru. Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru…

 

 

Autor: Alan Ayckbourn
U prijevodu i lokalizaciji Damira Munitića
Redatelj: Filip Detelić
Scenograf: Matija Blašković
Kostimografkinja: Vedrana Rapić
Autor glazbe: Mario Mirković
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar

Inspicijentica: Ena Subotić 

Fotografije: Luka Dubroja

 

 

Igraju:

Dobroslav Skrbnik – Filip Detelić

Divna Skrbnik – Nataša Kopeč

Vjeko Šubić – Marko Hergešić

Milica Plazilet – Josipa Anković

Ljudevit Plazilet – Matija Šakoronja

Tereza Šubić – Mia Anočić – Valentić / Ana Maras Harmander

Predstava trenutno nije u rasporedu.