KAKO DRUGA POLOVICA VOLI

Satiričko kazalište Kerempuh premijerno će izvesti komediju jednog od najplodnijih i najizvođenijih suvremenih dramskih pisaca – Alana Ayckbourna. Autor je to koji se može pohvaliti osvajanjem najuglednijih kazališnih nagrada te činjenicom da je napisao više od 80 drama koje se izvode, ne samo na West Endu i Broadwayu, nego i diljem svijeta.

˝Kako druga polovica voli˝ komad je s kojim je osigurao svoju planetarnu popularnost. Na Kerempuhovim će daskama zaživjeti u režiji Filipa Detelića, glumca s izuzetno bogatim scenskim i komediografskim iskustvom. U suvremenom vodvilju, u brzom ritmu i uz upečatljive karaktere, pred vama će se odviti nevjerojatan niz komičnih obrata i situacija koje će naše junake voditi u sve dublji kaos iz kojeg će uzalud pokušati izvući živu glavu, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Naša tri para žive u gotovo identičnim stanovima, što je Ayckbourn iskoristio za specifično poigravanje scenskim prostorom. Postavlja se pitanje koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili živimo u strogo utabanim stazama, vrteći se u krug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima.

Ova priča koja je osvajala publiku gdje god da je igrana, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavničku vatru. Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru…

 

 

Autor: Alan Ayckbourn
U prijevodu i lokalizaciji Damira Munitića
Redatelj: Filip Detelić

Igraju:

Mia Anočić – Valentić

Filip Detelić

Matija Šakoronja

Josipa Anković

Nataša Kopeč

Marko Hergešić

14.04.2023. (Petak) 20:00

16.04.2023. (Nedjelja) 20:00

21.04.2023. (Petak) 20:00