HRVATSKI PUT KA SREĆI

Autorski projekt Bobe Jelčića Hrvatski put ka sreći transgeneracijski je prikaz ulančanih sudbina članova jedne obitelji u turbulentnim vremenima u kojima se svaka politička promjena neupitno odražava na njihova napregnuta emotivna stanja, intimne odluke i unutarnje konflikte.

Ovaj nijemi kazališni vremeplov kroz različite režime i općepoznata mjesta hrvatske povijesti razrađuje specifičan kazališni kôd. Elementima se neverbalnog kazališta nadograđuje emotivni intenzitet i trajna napetost sudionika i sudionica hrvatske potrage za srećom (ili pak onime što bi sreća mogla predstavljati), a prepoznatljive životne prekretnice – tragične smrti i rođenja, svadbe i sprovode, odlaske u rat i povratke s bojišta, selidbe i rastanke, odgoj i odrastanje – izmiču iz realističnog okvira, osvještavajući mogućnosti kazališnog medija, ali i gledateljev začudni pogled na hrvatsku prošlost.

U svojoj drugoj suradnji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh, Bobo Jelčić potencijal satire naglašava u hrabrom iskoraku s kazališnim jezikom koji u svojoj društvenoj oštrini i emotivnoj dubini sagledava problematiku vječnih hrvatskih snova o sreći.

 

Praizvedba: 21. studenog 2020.

 

Autorski projekt Bobe Jelčića

Redatelj: Bobo Jelčić

Dramaturginja: Dina Vukelić

Scenografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin

Kostimografkinja: Ana Paulić 

Inspicijentica: Ena Subotić

Igraju:

Nikša Butijer

Marko Makovičić

Ana Maras Harmander

Jerko Marčić

Karlo Mlinar

Ozren Opačić

Maja Posavec

Nataša Dangubić

Predstava trenutno nije u rasporedu.