DJEVOJKA ZA ZBOGOM

Čuveni američki dramatičar Neil Simon podjednako je često pisao kazališne drame i filmske scenarije, a Djevojka za zbogom (The Goodbye Girl) među najuspješnijim je ekranizacijama njegovog teksta.

Jedna od najpametnijih i najživotnijih romantičnih komedija u povijesti filma, za koju je Richard Dreyfuss postao najmlađim dobitnikom ‘Oscara’ u kategoriji glavne muške uloge, donosi nam priču o čikaškom glumcu Elliotu Garfieldu koji dolazi u New York, na off-Broadway, igrati Richarda III. Spletom okolnosti prisiljen je dijeliti stan s bivšom plesačicom /samohranom majkom Paulom i njenom slatkom i pametnom desetogodišnjom kćerkom Lucy.

Osim prisilnog zajedničkog suživota, velik je izazov za odnos Elliota i Paule njezin otpor prema ponovnom zaljubljivanju, izazvan upravo neuspješnim vezama s glumcima. Usput bizarna koncepcija Shakespeareovog djela Elliotovu veliku glumačku priliku vodi prema propasti, a niti Paulino prisilno obnavljanje plesačke karijere ne ide u puno boljem smjeru…

U adaptaciji i režiji Gorana Kulenovića (autora kultnih serija Bitange i princeze te Crno-bijeli svijet), te u virtuoznim glumačkim izvedbama Marka Makovičića i Sare Stanić, Djevojka za zbogom dinamična je studija karaktera, prepuna inteligentnog humora i duhovitog istraživanja urbanih neuroza, ali i stvarnih ljudskih emocija – mišljena da gledatelje iz dvorane isprati s velikim smiješkom na licu.

 

Autor: Neil Simon
Autori adaptacije: Goran Kulenović i Sara Stanić
Autori prijevoda: Goran Kulenović, Kristina Kegljen, Sara Stanić
Redatelj: Goran Kulenović
Autor glazbe: Enes Kulenović

Autor fotografija: Mak Vejzović

Igraju:

Marko Makovičić

Sara Stanić

Zvonka Tomaš Brazzoduro

Predstava trenutno nije u rasporedu.