BEŠTIJE / TEATAR &TD

Trajanje: 165 minuta s pauzom


Teatar &TD

Autorski projekt Kristine Grubiše i Karle Leko: 
BEŠTIJE

Predstava ˝Beštije˝ autorski je projekt nastao generiranjem vlastitih iskustava odrastanja u dalmatinskim gradovima i mjestima te specifičnostima koje to podneblje ima. Često fetišizirano kroz prizmu prirodnih ljepota, priobalje, osim brojnih sunčanih sati, itekako ima i svoje mračnije strane koje čine surovost prirode, odgoja i hijerarhije u kojoj su stariji uvijek u pravu iz čega proizlazi nemogućnost dijaloga.

Tišina, koju prekida tek poneki zvižduk vjetra ili zvuk morskih valova u daljini, iako pogodna da mlade baci u očaj, u njima često ostavlja prostor za imaginaciju i sanjarenje.
Upravo se tome prepuštaju i naši likovi – Bura, Biserka i Šime, predstavnici mlađe generacije, koji monotonu svakodnevicu nastoje razbiti potragom za novim, još neistraženim idejama. Stariji stanovnici će, na sunce koje neumoljivo prži, iznijeti davno zakopane tajne o kojima se ne govori naglas, ali koje itekako žive skrivene u kamenu, dok će mlađi poželjeti bijeg od prošlosti. Upisana u ritualne prakse koje okupljaju zajednicu, prošlost je predugo u suživotu s mještanima da bi se od nje tek tako otrgnuli.

Predstava se referira na motive filmova ˝Dogville˝, ˝Manderlay˝ i ˝Breaking the Waves˝ Larsa von Triera, ˝The Wicker Man˝ Robina Hardyja te ˝Midsommar ˝Arija Astera.

Autorski tim

Redateljica: Kristina Grubiša
Dramaturgija: Karla Leko
Scenograf: Matej Kniewald
Kostimografkinja: Marijana Cigić
Oblikovatelj svjetla i videa: Martin Šatović
Autor glazbe: Nikola Krgović
Scenski pokret: Una Matija Štalcar-Furač
Dizajner: Mislav Lešić
Autor reklamnog songa: Ivan Španja
Producent: Igor Markić-Nikolac
Inspicijentica: Zrinka Bačić

Igraju
Alma Prica, Ema Šunde, Lara Nekić, Igor Golub, Marin Stević, Luka Knez

03.06.2024. (Ponedjeljak) 20:00