64 / Atelje 212, Beograd

Trajanje: 105 minuta


Atelje 212
(Beograd)

Tena Štivičić:
64

U drami „64“ Tena Štivičić razotkriva intimu suvremenog bračnog para koji se lomi pod teretom  očekivanja; onih osobnih, iznevjerenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo.
Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebali bi već biti situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da osnuju obitelj, ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, financijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspijevaju začeti dijete, zbog čega se upuštaju u proceduru umjetne oplodnje, primorat će ih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uvjerenja. Situacije u koje ih to dovodi smješne su i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.
“64” je drama o ženama i muškarcima, o djeci i roditeljima, o stvarnosti i mašti.

 

Igraju:
Hana Selimović, Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić


Autorski tim:
Autorica: Tena Štivičić
Redateljica: Alisa Stojanović
Scenograf: Darko Nedeljković
Kostimografskinja: Jelisaveta Tatić-Čuturilo
Kompozitor: Ivan Brkljačić

 

Splet odnosa, uloga koje se igraju, a koje su različite zavisno od toga šta se i za koga igra, to je ono što nam znalački prikazuje rediteljka Alisa Stojanović. Bedu i surovost društva kojem savremeni zapadni čovek pripada, kao i konfuziju njegovih fraktalizovanih identiteta.

N.Gvozdenović: Vreme

Sa sebi svojstvenim stilom – koji vrca humorom, paradoksima, decentnom ironijom i cinizmom – Tena Štivičić, jezgrovitim, brzim dijalozima i kroz sporadične ispovedne solilokvije troje glavnih protagonista (supružnika i Evine prijateljice Bele), na relaksiran, duhovit ali i bolan način, tematizuje osnovne dileme ne samo muškarca i žene, nego Čoveka kao takvog.

Čitanje pozorišta, RTS

Predstava trenutno nije u rasporedu.