Novosti

Predstava “Umri ženski” oduševila premijernu publiku

Praizvedba predstave “Umri ženski” Marine Vujčić u režiji Ranka Minkovića, održana u subotu, 10. listopada, oduševila je brojnu Kerempuhovu publiku, koja je autorski tim i ansambl predstave nagradila dugim pljeskom.

Ovaj bogati tekst ugledne i nagrađivane spisateljice Marine Vujčić sazdan je od mnoštva snažnih ženskih glasova, koji stvaraju i prekidaju zamršene ljubavne odnose ili pak tragaju za srećom koja im vječito izmiče. U središtu su priče tri sestre, Emilija (Mia Anočić Valentić), Patricija (Ines Bojanić) i Valerija (Iskra Jirsak), koje utiru svoj ljubavni put kroz bol, razočaranja i vječnu sjenku svoje majke Barbare (Nina Erak-Svrtan).

U toj paleti zbivanja nailazimo na vezu s mnogo mlađim muškarcem prepunu kompromisa, na onu ljubavničku i tajanstvenu, na vezu s čovjekom kojeg nema te na odnos u kojem mnogo jača partnerica oprašta sve mane svojem umjetniku u usponu dok u žrtvovanju za njegov uspjeh polako, ali sigurno zauvijek gubi dijelove sebe.

Umri ženski duhovita je i pronicljiva predstava u kojoj se intimna sfera pojedinca lakoćom prenosi na scenu, stvarajući zaplete i emocije preuzete iz svakodnevice, a vješto obogaćene fikcionalnim ruhom. Uz lepršavu glumačku igru, neizbježan splet humora i boli te kazališno poigravanje sa žanrom, ovaj komad garantira vam upliv u zamršene ljubavne priče protkane smijehom.

U predstavi još igraju Anita Matić Delić (Marta), Nikša Butijer (Fabijan), Damir Poljičak (Gregor) i Luka Petrušić (Vladimir).

 

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.