Novosti

Predstava “Ne igraj na Engleze” 23. svibnja zatvara Kerempuhov online ciklus

Predstavom „Ne igraj na Engleze“, koja se od subote, 23. svibnja emitira na Kerempuhovom YouTube kanalu te portalu Jutarnjeg lista, završava drugi ciklus online prikazivanja odabranih predstava iz bogate Kerempuhove arhive.

„Ne igraj na Engleze“ hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića, kojega su 2012. godine na scenu postavili Vinko Brešan i Željka Udovičić Pleština, a koji je stekao veliku popularnost kod publike i kritike.

U središtu Đurđevićevog, samo prividno, „lakog” zapleta, nalaze se trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara, „zaglavljenih” već negdje na prvim životnim krivinama – ili zbog inferiornosti prema zaposlenoj supruzi (Paun), ili zbog nemogućnosti da se dokaže kroz površne seksualne avanture (Piksi), ili pak neodoljivog nagona da, koristeći kao „masku” nevine šale, ponižava vlastite prijatelje (Bule). To su junaci ovog originalnog i duhovitog teksta koji realistično oslikava ne samo pojedinačne sudbine, već daje komentar na jednu generaciju. Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno – kladionicu.  Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

U predstavi igraju sjajni Hrvoje Kečkeš, Tarik Filipović i Borko Perić.

Dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština, prijevod Dora Delbianco, scenograf je Dragutin Broz, kostimografkinja Vedrana Rapić, a oblikovatelj svjetla Olivije Mareč.

Kerempuh zahvaljuje autorskom timu na ustupljenim pravima za emitiranje.

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

Primajte najnovije obavijesti iz kazališta Kerempuh.

 

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.