Novosti

Predstava “Ja od jutra nisam stao” proglašena najboljom predstavom festivala VIII. Bobijevi dani smijeha

Predstava “Ja od jutra nisam stao” Une Vizek u režiji Nane Šojlev izvedena je 24. listopada na festivalu 8. Bobijevi dani smijeha Glumačke družine HISTRION, na kojemu je proglašena najboljom predstavom festivala.

Ocjenjivački sud 8. Bobijevih dana smijeha, u sastavu glumica Ankica Dobrić, predsjednica, kritičar Tomislav Kurelec i predstavnica publike profesorica Marija Draginić, nagradu je obrazložio sljedećim riječima:

“Najbolja predstava ovogodišnjih 8. Bobijevih dana smijeha je Ja od jutra nisam stao Une Vizek u režiji Nane Šojlev i izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh koja vrlo preciznim redateljskim postupkom brzog ritma uz izvanrednu igru čitavog ansambla vrhunskom interpretacijom vrlo originalnog i duhovitog teksta na atraktivan način obrtanjem uobičajenih patrijarhalnih stavova stvara neočekivanu sliku odnosa spolova u našoj svakodnevici.”

Festival komedija “Bobijevi dani smijeha”, kojeg kazališna družina Histrion posvećuje velikom histrionu i prijatelju toga kazališta – Josipu Bobiju Marottiju, održava se svakoga listopada još od 2012. godine u Histrionskom domu, a okuplja kazališta iz cijele Hrvatske i regije.

Festivalsko osmo izdanje održalo se od 17. do 30. listopada, a ugostilo je 15 ponajboljih predstava komediografske literature iz Beograda, Karlovca, Požege, Zadra, Vinkovaca, Malog Lošinja, kao i iz brojnih zagrebačkih kazališta.

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.