Novosti

Predstava “Govori glasnije!” na Teatar festu Petar Kočić u Banja Luci

Na ovogodišnjem 22. Teatar festu Petar Kočić u Banja Luci, koji se od 1. – 9. lipnja održava u Narodnom pozorištu Republike Srpske, predstavit će se i kazalište Kerempuh s predstavom Bobe Jelčića Govori glasnije!, koja je na rasporedu u četvrtak, 6. lipnja 2019.

Selektor ovogodišnjeg Teatar festa bio je dr. Zoran Đerić, koji je za natjecateljski dio festivala odabrao pet kazališnih predstava, i to: U čije ime Narodnog pozorišta Niš, Narodni poslanik Oxigen produkcije i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo, Govori glasnije Kazališta Kerempuh, Raslo mi je badem drvo Beogradskog dramskog pozorišta i Tartif  Narodnog pozorišta Sombor i SNP Novi Sad.

U fokusu ovogodišnjeg Teatar festa predstave su koje se bave povijesti kazališta, sudbinom glumaca, ali i sjećanjima na nedavno minulo vrijeme i događaje iz okoline.

Autorski projekt Bobe Jelčića Govori glasnije! progovara o tome što se događa kada jedna žena iz BiH dolazi u jednu zagrebačku obitelj tražeći pomoć i donoseći sa sobom miris rata. Njezin dolazak postaje katalizator za razvoj priče koja dodatno zakomplicira već komplicirane odnose, a priča je oživljena karakterističnom Jelčićevom poetikom, kao rezultat improvizacija i zajedničkog rada na razvoju postavljenih tema, kojima se ostvaruje posredna ili neposredna veza s izvođačima i publikom.

U predstavi igraju Jadranka Đokić, Nikša Butijer, Marko Makovičić, Nina Erak Svrtan, Vilim Matula, Damir Poljičak i Petra Svrtan.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.