Novosti

Predstava Elling izvedena na 26. festivalu glumca

Nakon prošlotjednog sudjelovanja na bjelovarskom 17. BOK festivalu 7. svibnja, Kerempuhova predstava Elling Simona Benta u režiji Hrvoja Korbara izvedena je 14. svibnja u dvorani Hrvatskog doma Vukovar u sklopu 26. Festivala glumca.

Radi se o festivalu posvećenom glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu, a jedinstven je i po tome što na njemu glumci biraju predstave, glumci su članovi ocjenjivačkoga suda te domaćini festivala. Ove godine održava se od 10. – 19. svibnja u gradovima Vukovarsko-srijemske županije (Otoku, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku), gdje će se izvesti ukupno sedamnaest predstava iz Dubrovnika, Koprivnice, Mostara, Osijeka,  Šibenika, Velike Gorice, Vinkovaca, Zadra i Zagreba, prema odabiru izbornice Mirele Brekalo – Popović, uz mnogobrojne popratne programe.

Ocjenjivački sud čine Ankica Dobrić, Trpimir Jurkić i Branimir Vidić – Flika.

Elling Simona Benta duhovita je i beketovski pomaknuta priča o tandemu društvenih autsajdera, osjetljivom i labilnom Ellingu i njegovu, posve oprečnom, djetinjastom i seksualno ugroženom prijatelju Kjellu, koji se nakon zajedničkog boravka u mentalnoj ustanovi suočavaju s izazovima stvarnoga života. Podsjećaju nas na sve marginalce, neprilagođene, luzere u borbi s vjetrenjačama – ne samo u naizgled idiličnoj skandinavskoj zemlji, nego i ovdje, kod nas, u nama samima.

U predstavi igraju Marko Makovičić, Filip Detelić, Csilla Barath Bastaić, Velimir Čokljat i Luka Petrušić.

 

 

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.