Novosti

Predstava “Blue Moon” gostuje na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda” u Užicu

Kerempuhova predstava „Blue Moon“ Damira Karakaša u režiji Borisa Liješevića gostuje 11. studenog na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Narodnom pozorištu Užice (Srbija).

Repertoar ovogodišnjeg izdanja festivala, koji se održava od 5. – 12. studenog pod sloganom „Ko je junak našeg doba?“, čini sedam natjecateljskih predstava odabranih od strane selektora Bojana Munjina i Zorana Stamatovića kao najbolje predstave iz regije u protekloj kazališnoj sezoni, bez obzira na kazališni žanr i porijeklo autora.

Uz Kerempuhov „Blue Moon“ u službenoj konkurenciji festivala su predstave „Nečista krv“ B. Stankovića u režiji Milana Neškovića i izvedbi Narodnog pozorišta Beograd, „Tartuffe“ Igora Vuka Torbice u izvedbi SNP Novi Sad i NP Sombor te predstave „Lorenzaccio“ A. de Musseta režiji Borisa Liješevića i „Vrat od stakla“ B. Srbljanović u režiji Jagoša Markovića, obje u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Iz Sarajeva sudjeluju dvije predstave -„Sjećaš li se Dolly Bell“ A. Sidrana u režiji Kokana Mladenovića i izvedbi Kamernog teatra 55 te „Kavkaski krug kredom“ B. Brechta u režiji Paola Magellija i izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo.

Na festivalu će biti dodijeljene nagrade „Ardalion“ – za predstavu, režiju, žensku i mušku ulogu, epizodu, scenografiju, kostimografiju, mladog glumca i specijalna nagrada, o čemu će odlučivati žiri u sastavu – Lenka Udovički, Dragana Varagić, Igor Vasiljev, Slobodan Obradović i Janko Ljumović.

Dan nakon gostovanja u Užicu, predstava “Blue Moon” gostuje 12. studenog u kazalištu Atelje 212 u Beogradu.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.