Novosti

“Predsjednici&ca” najbolja predstava XIII. Gumbekovih dana

Svečanom dodjelom nagrada u subotu, 19. prosinca, u Histrionskom domu završili su XIII. Gumbekovi dani, na kojima su sudjelovale dvije Kerempuhove predstave – “Bilježnica Robija K.” Viktora Ivančića u režiji Marine Pejnović i “Predsjednici&ca” Tarika Filipovića i Borisa Svrtana, koja je proglašena najboljom predstavom festivala.

“Predstava Predsjednici&ca (Pretposljednja večera), nastala u koprodukciji Satiričkoga kazališta Kerempuh i FIJI grupe, zaokružena je, cjelovita i kompletna predstava koja pršti komedijskom energijom zasniva se na prikazivanju i kazališnom oživljavanju hrvatske dalje i bliže povijesti, ali i suvremenosti iz vizure četiriju predsjednika i jedne predsjednice” – istaknuo je ocjenjivački sud.

Predstavi je dodijeljeno i posebno priznanje za kolektivnu glumačku igru, uz obrazloženje: “Naslonjena na tradiciju danas gotovo zaboravljene gavelijanske suigre, glumačka ekipa ukida predrasude i stereotipe o narcisoidnom isticanju vlastitih osobnosti na kazališnoj sceni te suptilnim tkanjem glumačkih energija i upućenosti na glumačke partnere pokazuje mogućnost stvaranja novoga komedijsko-kabaretskog izraza koji dodiruje sudbinu nekadašnjega zagrebačkoga kabareta”.

Ocjenjivački sud radio je u sastavu dramaturginja i teatrologinja Mira Muhoberac, likovna umjetnica i scenografkinja Marta Crnobrnja i predstavnik publike Branko Babac.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.