Novosti

Od prvog rujna ove godine ˝Vidra˝ više neće biti druga scena ˝Kerempuha˝.

Temeljem nedavno zaključenog Javnog poziva za zakup scene Vidra, vlasnik prostora Hrvatski savez slijepih donio je odluku da Satiričko kazalište Kerempuh od iduće sezone više neće upravljati ovim objektom.

Nakon preko 40 godina uspješnog i plodonosnog rada, Kerempuh se s tugom oprašta od svoje druge pozornice.

Od davne 1981. pa sve do danas Scena Vidra djelovala je uspješno i kontinuirano kao druga Kerempuhova pozornica na kojoj su Kerempuhovci redovito igrali svoje predstave, ali isto tako uvijek spremno pružali mogućnost rada nezavisnim umjetnicima i teatrima.
Scena Vidra predstavljala je stoga jedinstvenu platformu susreta i snažan kreativni punkt za kakvim je u gradu postojala izrazita potreba.

Osnovao ju je Fadil Hadžić i posvetio Marinu Držiću Vidri, a otvorena je novom Hadžićevom komedijom ˝Piramida˝. Osim što je u Vidri održavao svoj program te godinama ulagao u prostor i opremu, stvarajući sve bolje produkcijske uvjete, Kerempuh je istovremeno vrata svoje druge scene širom otvarao mnogim nezavisnim teatrima, studentima, školarcima, kazališnim profesionalcima, amaterima, izvođačima i producentima.

Scena Vidra bila je nadasve vitalna scena, okrenuta punokrvnim komedijama te predstavama koje u prvi plan postavljaju glumca i sav njegov scenski potencijal, što je publika mnogobrojnim dolascima uvijek znala vrednovati i nagraditi.

Vidra će zauvijek ostati u našem sjećanju uz nepregledni niz uspomena koji nam ostaju i kojima ćemo se uvijek vraćati. Ovom prilikom želimo sreću onima koji su odabrani na javnom natječaju.

 

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.