Novosti

Objavljen program 43. Dana satire Fadila Hadžića

By 02. 05. 2019. No Comments

U organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh od 01. – 18. lipnja 2019. održat će se 43. Dani satire Fadila Hadžića, jedan od najstarijih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra, koji promiče najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Od 1976. godine, kada je Fadil Hadžić osnovao ovaj jedinstveni festival pa sve do danas, Dani satire kontinuirano, odvažno i beskompromisno seciraju društvo i suočavaju svoju publiku s gorućim problemima naše svakidašnjice kroz neizbježne elemente humora i satire, oplemenjujući tako ne samo kulturni život nego i društvenu svijest te osobni rast pojedinca.

U sklopu ovogodišnjeg programa, od preko 40 prijavljenih kazališnih predstava, bit će izvedeno 13 naslova, prema odabiru izbornice Željke Turčinović, a festival će 01. lipnja otvoriti HNK Split s predstavom Kroćenje goropadnice W. Shakespearea u režiji Ivana Plazibata.

Publici 43. Dana satire predstavit će se Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda s predstavom R. W. Fassbindera i M.Fenglera Zašto je poludeo gospodin R.? u režiji Bobe Jelčića, HNK Mostar s predstavom W. Allena Sviraj to ponovno, Sam u režiji Marija Kovača, Beogradsko dramsko pozorište s predstavom M. Matišića Ničiji sin u režiji Marka Misirače, SNG Nova gorica s predstavom Realisti J. Karasa u režiji Tijane Zinajić te Narodno pozorište u Beogradu s predstavom D. Kovačevića Balkanski špijun u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Iz Sarajeva dolazi Murlin Murlo Nikolaj Koljade u režiji Alena Muratovića,  diplomska predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Dragon teatra Zadar.

Iz Zagreba još gostuju predstave Brodolomke A. M. Harmander u režiji Krešimira Dolenčića u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra, predstava Katalonac Ivana Penovića u produkciji Teatra &TD i Rupera, Sirena i Viktorija A. Galina u režiji Filipa Grinvalda i produkciji Teatra Rugantino te predstava Sve o ženama M. Gavrana u režiji Mladene Gavran te produkciji  Teatra Gavran.

Domaćin festivala, Satiričko kazalište Kerempuh, predstavit će se s predstavama Elling S.Benta u režiji Hrvoja Korbara te Blue moon D. Karakaša u režiji Borisa Liješevića.

Žiri ovogodišnjih 43. Dana satire Fadila Hadžića čine Bojana Radović, Dražen Čuček i Dubravko Mihanović.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.