Novosti

Nagrade Lindi Begonji i Hrvoju Kečkešu na 29. Festivalu glumca

Na 29. Festivalu glumca, u sklopu kojeg je u Vinkovcima, Županji, Otoku, Vukovaru, Osijeku i Iloku odigrano 19 najboljih predstava hrvatske kazališne produkcije prema izboru ovogodišnjeg izbornika Davora Svedružića, Kerempuh je 20. svibnja gostovao s predstavom “Škrtac” J.B.P. Molierea u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Nagrade “Fabijan Šovagović” za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Linda Begonja za ulogu Frosine i Hrvoje Kečkeš za ulogu Harpagona.

Ovogodišnji ocjenjivački sud radio je u sastavu Perica Martinović (predsjednica), Anita Schmidt i Vanja Ćirić.

Obrazloženja žirija:

Fascinantna je Lindina sposobnost da se potpuno glumački ogoli na sceni. Ova rasna glumica zrači putenošću, a svojom glumačkom energijom dopire do publike koja joj na poklonu aplaudira i viče BRAVO. Bravo Linda, tvoje umijeće zanata, brzina govora, duhovitost kao u posljednjem dijelu predstave kada i sama postaješ gledateljicom koja gricka kokice ostat će nam u pamćenju. Baš si nas nasmijala i hvala ti na tome. BRAVO!

Predstava „Škrtac“ u režiji Dore Ruždjak Podolski i adaptaciji Tomislava Zajca svjesna je istovremeno i Molierovog komediografskog umijeća kao i nositelj glavne uloge Hrvoje Kečkeš, ali i vremena u kojem ova inscenacija nastaje, te ga on neprestano otvara našoj suvremenosti, koketira elementima pop kulture, time dodatno naglašavajući komičnost lica. Hrvoje predvodi ansambl svojom glumačkom snagom, duhovitošću, karakternom igrom u interakciji s publikom, koja i sama postaje dio Molierovog raspleta. Čestitamo od srca!

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.