Novosti

Nagrada Marul za glumačko ostvarenje Nikši Butijeru za ulogu u predstavi “Govori glasnije!”

By 02. 05. 2019. No Comments

Na ovogodišnjim 29. Marulićevim danima u Splitu glumac Nikša Butijer nagrađen je Marulom za glumačko ostvarenje za ulogu u predstavi Govori glasnije! u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh.

Prema obrazloženju ocjenjivačkog suda ovogodišnjih Marulićevih dana: „Nikša Butijer dokazao se ovom predstavom kao iznimno vješt autor u kolektivnom stvaranju teatra koji kroz sudbine malih ljudi izgubljenih u bespućima svakodnevice daje duhovite i potresne figure neslobode našeg vremena“.

Ocjenjivački sud nagrade Marul djelovao je u sastavu: Anja Šovagović Despot, glumica; Ivan Plazibat, redatelj; Dinka Jeričević, scenografkinja; Ana Prolić, dramaturginja i Dubravka Crnojević Carić, teatrologinja.

“Autorski projekt Bobe Jelčića Govori glasnije! predstava je koja preispituje ono drukčije, socijalnu i političku stigmatizaciju, nemogućnost uklapanja, devijantnost, modernu percepciju svijeta slabosti, traženja, dehumanizacije invertirajući dramske osobe i njihove odnose, kao i godine glumaca, očeva i sinova, majki i kćeri, roditelja. Posebnosti redateljske ideje i stvaranja predstave nadograđuju se osobnostima glumaca koji bez čvrstoga teksta, naizglednim slučajnostima stvaraju tkivo predstave koje uranja u našu svakodnevicu i dodiruje gledateljsku percepciju. Publika reagira spontano, kao gledalište performansa, preispituje, kritična je, odlučuje, komentira, a kazalište ovakva tipa nalikuje dokumentarnome filmu koji pretapanjem, rezovima i kadriranjem stvara posebne vizure stvarnosti. Spremnost glumaca na sudjelovanje u naoko fluidnijoj teksturi impresivna je.” – o predstavi je napisala Mira Muhoberac, izbornica 29. Marulićevih dana.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.