Novosti

Nagrada Marku Makovičiću za ulogu Ellinga na festivalu ZAPLET 11 u Banja Luci

Na sinoć zatvorenom Međunarodnom festivalu glumca ZAPLET 11 u Banja Luci, prema odlukama žirija u sastavu Ljiljana Labović Marinković, Miljka Brđanin i Jelena Kojović Tepić, nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Marku Makovičiću za ulogu Ellinga u istoimenoj predstavi kazališta Kerempuh.

Nagradu ravnopravno dijeli s Branislavom Trifunovićem, za ulogu Tate u predstavi “Pad” Kokana Mladenovića i Branislave Ilić, u izvedbi Centra za kulturu Svilajnac.

Obrazloženje žirija:

“Marko Makovičić je bravurozno odigrao ulogu Elinga, anksioznog čovjeka koji evoluira od psihijatrijskog bolesnika koji živi u ormaru do pjesnika. Tanane niti emocionalno nesređenog junaka, uništenog dominantnom majkom, Makovičić je uspio da poveže u cjelinu koja plijeni. Načinom govora, gestikulacijom, mimikom, a ne samo riječju, te diskretnom promjenom u cijelom držanju tijela, Makovičić je zaslužio nagradu za najboljeg glumca na festivalu.”

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.