Novosti

Linda Beognja najbolja glumica XII. Gumbekovih dana

By 01. 04. 2019. No Comments

Glumica Linda Begonja osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na XII. Gumbekovim danima za interpretaciju čistačice iz Hrvaca kod Sinja u predstavi Cabaret „Preko veze“, autora i redatelja Ivana Lea Leme, u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva.

„Ta žena iz naroda odavno nema iluzija o načinu na koji društvo funkcionira, pa će i ona kada sve krene nizbrdo iskoristiti sve nelegalne puteve da si osigura egzistenciju, a iznimno dojmljivo glumačko tumačenje Linde Begonje ostvaruje namjeru satiričkog cabareta preciznom kombinacijom komike i društvene kritičnosti.“ – stoji u obrazloženju.

Ocjenjivački sud XII. Gumbekovih dana u sastavu glumica Ankica Dobrić, predsjednica, kritičar Tomislav Kurelec i predstavnici publike Mehmed Aganović i Branko Babac iskazali su veliko zadovoljstvo raznolikošću i zanimljivošću predstava na ovogodišnjem festivalu posvećenom jednom od najvećih naših komičara i cabaret-majstora koji ima iznimne zasluge da je ta posebna, rubna teatarska vrsta preživjela i u vremenima koja joj nisu bila sklona.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.