Novosti

Kultni “Maratonci” od subote, 16. svibnja dostupni online

Kerempuh započinje s drugom rundom online prikazivanja svojih uspješnica, a ovoga puta gledateljima će ponuditi kultne predstave iz svoje arhive koje su svojedobno postigle iznimnu popularnost te godinama oduševljavale publiku u prepunim dvoranama.

Ciklus će u subotu, 16. svibnja na službenom YouTube kanalu Kerempuha i portalu Jutarnjeg lista otvoriti legendarna drama Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“, koju je 2015. godine na scenu Kerempuha postavila Iva Milošević.

Već pri samom spomenu naslova ove kultne komedije javljaju se brojne asocijacije i u sjećanje nam naviru slike, glumci i citati iz jednog od najgledanijih filmova ovih prostora. Topalovići, pogrebno poduzeće, likovi stari 150 godina, čitanje oporuke i mnogi slični motivi pronašli su svoje mjesto u općoj kulturnoj svijesti našeg vremena. Uz izvrsne dijaloge, fantastične likove i svakako začudan zaplet u kojemu se ismijava smrt i lažni moral, priča je to o ‘najstarijoj balkanskoj obitelji’, toliko staroj da joj ni smrt ne može ništa – po riječima samog autora.

U predstavi igraju Vilim Matula, Elizabeta Kukić, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Tarik Filipović, Filip Detelić, Mia Anočić – Valentić, Maja Posavec, Nikša Butijer i Ivan Đuričić.

Dramaturgiju i prijevod teksta potpisuje Dora Delbianco, scenograf i oblikovatelj svjetla je Gorčin Stojanović, kostimograf  Leo Kulaš, asistentica kostimografa Anamarija Filipović Srhoj, suradnica za ples Larisa Lipovac Navojec, a izbor glazbe napravila je Iva Milošević.

Satiričko kazalište Kerempuh zahvaljuje autorskom timu na ustupljenim pravima za emitiranje.

Ciklus se 23. svibnja nastavlja predstavom „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića u režiji Vinka Brešana i Željke Udovičić Pleština.

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

Primajte najnovije obavijesti iz kazališta Kerempuh.

 

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.