Novosti

Kerempuh proslavio najdepresivniji dan u godini

Treći ponedjeljak u siječnju proglašen je najdepresivnijim danom u godini. Zovu ga i Blue Monday, o njemu se piše i smišljaju se brojni načini kako prebroditi siječanjski blues.

Ove godine Blue Monday stigao nam je 16. siječnja, a kreativna ekipa Kerempuha odlučila je krenuti u protunapad te svako neraspoloženje suzbiti smijehom, druženjem i plesom, organiziravši kazališni tulum za svoje zaposlenike, glumce i kolege iz drugih kazališta, suradnike i prijatelje.

Uz ukusne zalogaje i pokoju osvježavajuću kapljicu te veselu glazbu za koju se pobrinuo DJ Mario Kovač, kazališni foyer ubrzo se pretvorio u veseli plesni podij, a Kerempuh dokazao da je i u neformalnim druženjima profesionalac u proizvodnji smijeha.

-Ideja za ovaj tulum razvila se iz naše prvobitne namjere da u prosincu organiziramo zabavu u sklopu adventa. No, ubrzo smo zaključili kako je prosinac ionako pretjerano nakrcan događanjima, dok u siječnju odjednom sva zabava zamre. Vjerojatno i ta činjenica doprinosi sveopćem neraspoloženju koje pripisujemo ovom mjesecu. Stoga smo svoj tulum odlučili prigodno zakazati upravo na „najdepresivniji“ dan! Uostalom, uloga je Kerempuha, kao kazališta specijaliziranog za satiru i komediju, da svima priušti smijeh i dobro raspoloženje. Ovaj je događaj, stoga, ispao puni pogodak i okupio brojne kazališne umjetnike i prijatelje Kerempuha. Svakako ga namjeravamo održavati i idućih godina, pa tko zna – možda uđe i u tradiciju grada! – smije se Sonja Kovačić, ravnateljica kazališta Kerempuh.

-Mi glumci Kerempuha imamo tu privilegiju da vrlo teško upadamo u depru. Ako nas koji dan i obuzme neraspoloženje, dovoljno je stati na scenu i doživjeti smijeh i aplauz nekoliko stotina ljudi u dvorani pa da se momentalno osjećamo bolje i ispunjenije. – dodaje glumica Anita Matić Delić.

Svaka je tuga manja kad se dijeli, a uz ples, druženje i duhovite kazališne predstave zasigurno je lakše dočekati sunce i sretnije proljetne dane.

 

Veliko hvala našim sponzorima: Johnnie Walker, Kraš, Tanqueraygin, Zimsko kuhano!

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.