Novosti

Kerempuh predstavio sezonu 2021./2022., novu atraktivnu kampanju i pretplatu

Satiričko kazalište Kerempuh održalo je u utorak, 7. rujna konferenciju za medije na kojoj je predstavilo novu sezonu 2021./2022. te veliku promotivnu korporativnu kampanju koju pokreće početkom rujna, uz uvođenje sezonske pretplate na svoje najpopularnije repertoarne predstave.

“Kampanju pod nazivom Svi putevi vode u Kerempuh, nastalu prema scenariju dramaturginje Jelene Kovačić, osmislili smo proljetost, ohrabreni jenjavanjem broja zaraženih, što nam je dalo nadu da će gledalište na jesen biti otvoreno u punom kapacitetu. To zasad još nije slučaj, no vjerujemo da će se uz sve veću procijepljenost situacija dodatno poboljšati. U svakodnevnoj pak komunikaciji s gledateljima otkrili smo da velik dio javnosti uopće nije upoznat s činjenicom da su kazališta svo ovo vrijeme otvorena, kao i to da su mnogi vjerni gledatelji u proteklih godinu dana izgubili naviku odlaska u kazalište odnosno izbjegavaju zatvorene prostore zbog straha od zaraze, iako je poznato da se niti jedan gledatelj u niti jednom kazalištu nije zarazio. Imajući sve to na umu, željeli smo ovom akcijom potaknuti i ohrabriti što veći broj ljudi na povratak u kazalište.“ – pojasnila je Stela Stazić Telebuh, voditeljica marketinga, prodaja i promidžbe kazališta Kerempuh.

U novoj sezoni kazalište Kerempuh po prvi put uvodi i pretplate na svoje najpopularnije i najprodavanije repertoarne predstave, kako bi vjernoj kazališnoj publici omogućilo značajne popuste pri kupnji ulaznica, uz mnoge druge pogodnosti. Pretplatnici mogu odabrati pretplatu A ili B, od kojih svaka obuhvaća ulaznice za pet kazališnih predstava po atraktivnoj cijeni od 250 kn. Promotivni spot pod nazivom Pretplati se na smijeh možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=nNl6iMXrogo
Upis pretplate traje od 7. rujna do 8. listopada 2021., a moguće ju je kupiti online ili na blagajni kazališta.

Redatelj Krešimir Dolenčić predstavio je prvu Kerempuhovu ovosezonsku premijernu predstavu “Darian – Hrvatski kralj samopomoći” Dine Vukelić, praizvedba koje će se održati 10. listopada.

“Dislocirana u blisku budućnost, ova predstava,  s raskošnom glumačkom podjelom predvođenom Borkom Perićem u naslovnoj ulozi, distopijska je satira naše pretjerane, svim nedaćama, samoćom i pandemijom pogođene svakodnevice. U atmosferi kaosa i rasula otuđenog društva, ali i instant-utjehe blještavilom popkulture i zvijezdama, mozaičnim showovima i lakim sadržajima, nesretan narod spas i smisao traži u svome guruu, neiskvarenom i vanjskim svijetom neokrznutom Darianu, nehotičnom kralju samopomoći.” – rekao je Dolenčić.

Novu sezonu kazalište Kerempuh nastavlja premijerom predstave “Razbijeni vrč”  Heinricha von Kleista u režiji Lee Anastazije Fleger, koju je predstavila dramaturginja predstave Nikolina Rafaj: “Predstava u središte postavlja korupciju i posljedično razočaranje u sudski proces, secirajući društvo i državnu vlast. Težnja za postavljanjem ovog teksta, uz njegovu aktualnost, proizlazi iz sveprisutnosti činjenice kako oko nas i dalje šeću oslobođeni krivci, utišane žrtve, kao što se i na većinu takvih slučajeva okreće glava, a trenutna se utjeha pronalazi u mislima poput moglo je i gore.”

Posljednji u nizu premijernih predstava slijedi autorski projekt Nikole Zavišića i Dore Golub, radnog naziva “Maša u plamenu strasti”.

“Dramaturško – redateljski koncept predstave koja se bavi fenomenom tzv. ljubića u središte radnje postavlja suvremenu junakinju zvanu Maša, strastvenu konzumenticu popularne kulture u ranim tridesetim godinama života. Bježeći od svakodnevice okrutnog ekonomskog i ljubavnog tržišta na čijim se planovima nikako ne snalazi, Maša se opsesivno unosi u zaplete filmskih romantičnih komedija i ljubavnih romana, sve dok izmišljeni likovi ne probiju fikcionalni okvir, izravno sudjelujući u njezinoj stvarnosti. Otvarajući prostor za parodiju podcjenjivačkog i elitističkog odnosa dominantne kulture spram tzv. ženskih žanrova, ova će komedija svoje uporište ipak pronaći u glavnoj preokupaciji većine ljubavnih romana i romantičnih komedija – borbi jedne mlade žene za svoj ljubavni happy end unatoč surovoj stvarnosti.” – predstavio nam je svoj projekt autor i redatelj Zavišić putem video poziva.

 

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.