Novosti

Javno izvođenje dijelova predstave “Hrvatski put ka sreći” Bobe Jelčića

U subotu, 26. ožujka od 12:00 sati na javnom prostoru ispred Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 12), ansambl predstave „Hrvatski put ka sreći“ Bobe Jelčića izvest će za građanstvo pojedine scene iz predstave.  

“Hrvatski put ka sreći” nesvakidašnja je predstava s elementima neverbalnog kazališta koja nam donosi jednostavnu priču o djevojčici koja odrasta na našim prostorima u surovim društvenim i ekonomskim prilikama, kao i o njezinim precima i potomcima. Presjekom više generacija dobivamo prikaz većeg perioda hrvatske prošlosti – od Austro-Ugarske Monarhije do stvaranja neovisne Hrvatske. Kompleksni obiteljski odnosi i međugeneracijski sukobi premreženi su političkom i društvenom dimenzijom koja utječe na intimna previranja pojedinaca, predstavnika hrvatske povijesti i ujedno svih nas. Ono što veže širok vremenski raspon koji se sabija u predstavi jest potraga za srećom ili, preciznije, pokušaj da se dokuči što to sreća predstavlja pojedincu uhvaćenom u vrtlog nemilosrdne hrvatske povijesti.

Ova obiteljska saga prikazana je s mnogo ekspresije, emocionalnog naboja, kretnji i govora tijela, s minimalno teksta, a uz maksimalno kreativno kolektivno (ko)autorstvo glumaca, što je glavna karakteristika poetike Bobe Jelčića, koja u “Hrvatskom putu ka sreći” doživljava i neočekivanu estetsku nadogradnju.

Kako bi se predstava “Hrvatski put ka sreći” promišljala i izvan okvira kazališne scene te tako stavila potragu za srećom u kontekst gradskih prostora od povijesnog i simboličnog značaja, namjera nam je pojedine scene izvesti na javnom prostoru Trga Republike Hrvatske i tako približiti gledateljima jednu novu kazališnu estetiku i aktualnu problematiku, kojom će se isti gledatelji privući u kazalište da bi dobili cjelovit uvid u predstavu.

U predstavi igraju Nataša Dangubić, Jerko Marčić, Marko Makovičić, Maja Posavec, Ana Maras Harmander, Nikša Butijer, Ozren Opačić i Karlo Mlinar.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.