Novosti

Proslavljena 50. izvedba “Gruntovčana”

Jedna od omiljenih predstava Satiričkog kazališta Kerempuh – “Gruntovčani” Mladena Kerstnera i Borisa Svrtana, u režiji Rajka Minkovića i Borisa Svrtana – u nedjelju, 13. studenog obilježila je svoju jubilarnu 50. izvedbu!

Od svoje premijere u ožujku 2020. godine do danas, predstava je stekla naklonost brojne publike i službene kritike, a s velikim uspjehom gostovala je u nizu gradova i festivala diljem Hrvatske.

Nastala je prema popularnoj i omiljenoj dramskoj seriji “Gruntovčani” koja je uvodila televizijske gledatelje u živopisan, autentičan i duhovit prikaz društvenoga života i mentaliteta “malog čovjeka” u fiktivnom podravskom selu. U Kerempuhovoj priči koja se događa u današnje vrijeme, u 21. stoljeću, zatičemo poznate i nezaboravne likove iz Kerstnerovog remek-djela – Dudeka, Regicu, Presvetlog, Cinobera, Martina, Matulu, Babicu, Besnoga i druge – a svi se oni nalaze pred velikim izazovima novoga doba. Kada u njihov miran život u Gruntovcu bane državna tajnica, predstavnica novog tipa hrvatskog kapitalizma, i donese megalomansku ideju o gradnji spojnice na europski koridor i industrijske zone, stvari se do te mjere uzburkaju da karakteri i mentalitet naših poznatih likova, uz peripetije i međusobne sukobe, dolaze do punog izražaja…

U predstavi igraju: Matija Šakoronja, Mirela Videk Hranjec, Hrvoje Kečkeš, Josip Brakus, Mia Begović, Boris Svrtan, Anita Matić Delić, Nina Erak Svrtan, Filip Detelić, Ines Bojanić, Ornela Vištica, Luka Petrušić, Karlo Mlinar i Ivica Zadro.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.