Novosti

Govori glasnije!” na 29. Marulićevim danima u Splitu

By 25. 04. 2019. No Comments

Predstava „Govori glasnije!“ Bobe Jelčića bit će izvedena u sklopu 29. Marulićevih dana u četvrtak 25. travnja 2019. na velikoj sceni HNK Split.

Hvaljeni kazališni i filmski redatelj Bobo Jelčić premijerno je postavio ovaj autorski projekt u ožujku prošle godine, a predstava je od tada osvojila izrazito pozitivne reakcije publike i službene kritike.

“Govori glasnije” progovara o tome što se događa kada žena iz BiH dolazi u jednu zagrebačku obitelj tražeći pomoć i donoseći sa sobom miris rata. Njezin dolazak postaje katalizator za razvoj priče koja dodatno zakomplicira već komplicirane odnose, a priča je oživljena karakterističnom Jelčićevom poetikom. U predstavi igraju: Nikša Butijer, Jadranka Đokić, Vilim Matula, Nina Erak Svrtan, Petra Svrtan, Damir Poljičak i Marko Makovičić.

Izbornica Marulićevih dana Mira Muhoberac o predstavi je rekla:

“Autorski projekt Bobe Jelčića Govori glasnije! predstava je koja preispituje ono drukčije, socijalnu i političku stigmatizaciju, nemogućnost uklapanja, devijantnost, modernu percepciju svijeta slabosti, traženja, dehumanizacije invertirajući dramske osobe i njihove odnose, kao i godine glumaca, očeva i sinova, majki i kćeri, roditelja. Posebnosti redateljske ideje i stvaranja predstave nadograđuju se osobnostima glumaca koji bez čvrstoga teksta, naizglednim slučajnostima stvaraju tkivo predstave koje uranja u našu svakodnevicu i dodiruje gledateljsku percepciju. Publika reagira spontano, kao gledalište performansa, preispituje, kritična je, odlučuje, komentira, a kazalište ovakva tipa nalikuje dokumentarnome filmu koji pretapanjem, rezovima i kadriranjem stvara posebne vizure stvarnosti. Spremnost glumaca na sudjelovanje u naoko fluidnijoj teksturi impresivna je.”

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.