Novosti

“Govori glasnije!” na 14. Hrvatskom kazališnom Showcaseu

By 11. 04. 2019. No Comments

Predstava „Govori glasnije!“ Bobe Jelčića održat će se 11. travnja u 20 sati u sklopu programa međunarodne kazališne suradnje – 14. Hrvatskog kazališnog showcasea, u organizaciji Hrvatskog centra ITI.

Predstava će biti titlovana na engleski jezik.

Na ovogodišnjem programu, od 11. do 15. travnja, izvest će se osam predstava hrvatskih kazališta, kojima će prisustvovati 28 selektora kazališnih festivala, ravnatelja kazališnih institucija i kazališnih kritičara iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Estonije, Francuske, Italije, Južne Koreje, Latvije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Umjetnička voditeljica programa Željka Turčinović navodi: „Svjesni, da smo mala zemlja i još nedovoljno poznata na europskoj i svjetskoj kazališnoj mapi, svake godine u travnju predstavljamo izbor od desetak predstava koje bi programski mogle zainteresirati strane kuratore, selektore i prevoditelje. Program je tako sastavljen da može biti predmet razgovora za neka buduća gostovanja, nastupe na međunarodnim festivalima ili prijevode hrvatskih drama te eventualno uvrštavanje na kazališne repertoare stranih zemalja.“

Predstave odabrane za ovaj showcase žele dati sliku vehementnih teatarskih stremljenja u našem teatru te biti poticajne i informativne stranim kazalištarcima za moguće buduće međunarodne suradnje na polju kazališnih i dramskih gostovanja i razmjena.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.