Novosti

Desetogodišnjica smrti Fadila Hadžića

Na današnji dan, 3. siječnja 2021., točno je deset godina otkako je umro Fadil Hadžić, hrvatski književnik, scenarist, filmski redatelj, slikar i novinar te osnivač Satiričkog kazališta Jazavac (danas Satiričko kazalište Kerempuh), kojega je bio i prvi umjetnički direktor.

Jedna je od najsvestranijih ličnosti hrvatske kulture druge polovice 20. stoljeća, pokrenuo je i uređivao više novina (Kerempuh, Vjesnik u srijedu, Telegram, Oko), režirao dvadesetak cjelovečernjih igranih filmova, kao slikar izlagao na tridesetak samostalnih i skupnih izložbi, a osim kazališta Kerempuh pokrenuo je i Kerempuhovo vedro kazalište (danas Komedija) te scenu Vidra.

Napisao je šezdesetak komediografskih djela igranih u preko osamdeset kazališta u zemlji i inozemstvu, po čemu je najizvođeniji suvremeni hrvatski komediograf.

U sklopu Kerempuha 1976. godine pokrenuo je kazališni festival „Dani satire“, koji od 2012. godine do danas nosi njegovo ime – „Dani satire Fadila Hadžića“.

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.