POZIV KAZALIŠTIMA NA PRIJAVE ZA 48. DANE SATIRE FADILA HADŽIĆA

U lipnju 2023. godine održat će se međunarodni kazališni festival 48. Dani satire Fadila Hadžića, jedan od najstarijih festivala u Hrvatskoj specijaliziran za predstave satiričkog i komediografskog usmjerenja.

Tim povodom Satiričko kazalište Kerempuh objavljuje poziv kazalištima za prijavu svojih predstava i sudjelovanje u programu.

Festival 47. Dani satire održat će se u periodu od 3. – 19. lipnja 2024, a izbornica ovogodišnjeg izdanja festivala je dramaturginja Željka Udovičić Pleština.

Krajnji rok za prijave je 31. prosinac. Za sudjelovanje na festivalu kazalište može prijaviti jednu predstavu koja je premijerno izvedena u periodu od 01.09.2022. – 31.12.2023. Kazališta na festival mogu prijaviti i predstavu koja za trajanja natječaja nije imala premijeru, ali će je imati do 28.02.2024.

Satiričko kazalište Kerempuh snosit će sljedeće troškove kazalištima čije predstave sudjeluju na Festivalu: hotelski smještaj, dnevnice za ansambl, tehniku i jednog predstavnika kazališta i/ili redatelja predstave.

Prijave treba dostaviti na adresu: Satiričko kazalište Kerempuh, Prolaz Fadila Hadžića 3, 10 000 Zagreb, s naznakom „PRIJAVA – 48. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA“ i mailom na adresu: dani.satire@kazalistekerempuh.hr.

Uz prijavnicu potrebno je poslati link sa snimkom predstave te programsku knjižicu. Za predstave kojih je premijera planirana do kraja veljače 2024. godine potrebno je navesti datum i mjesto premijerne izvedbe.

U svrhu pravodobnog planiranja dolazaka izbornice na izvedbe prijavljenih predstava poželjno je da kazališta čim prije izvrše prijave te uz njih dostave termine izvedbi.

U očekivanju vaše prijave, srdačno vas pozdravljamo.

Preuzmi prijavnicu