Novosti

Četiri nagrade predstavi “Škrtac” na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta

Na festivalu Internacionalni teatarski susreti Brčko distrikta BiH, održanom od 20.10. do 28.10.2022. godine, Kerempuhova predstava “Škrtac” J.B.P. Molierea u režiji Dore Ruždjak Podolski osvojila je čak četiri nagrade!

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je jednoglasno Hrvoju Kečkešu za ulogu Harpagona koji je, kako stoji u obrazloženju žirija, “noseći čitavu predstavu na svojim leđima, doveo svoju ulogu do savršene grotesknosti”.

Nagrada za najbolji dramski tekst –  Statua „Zlatno pero“ – pripala je Tomislavu Zajecu, čija dramatizacija predstave “majstorski nadograđuje klasične Molijerove likove koji postaju još prepoznatljiviji i ogoljeniji.” Nagradu za  najbolji dramski tekst Zajec ravnopravno dijeli s dramaturginjom Tijanom Grumić za novosadsku predstavu “Ko je ubio Dženis Džoplin”.

Nagrada za kostimografiju dodijeljena je Barbari Bourek za “maštovito i efektno osuvremenjivanje stilskog kostima”.

I na koncu, nagrada za najbolju predstavu u cjelini, statua „Gran pri Susreta“ dodijeljena je predstavi „Škrtac“ za “svevremensku tematiku koja aktualizira našu svakidašnjicu u razigranoj glumačkoj igri čitavog ansambla”.

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.