Novosti

Kerempuhova “Bilježnica Robija K.” oduševila splitsku publiku

Pred dupkom punom dvoranom splitkog HNK odigrana je u subotu, 07. siječnja,  predstava “Bilježnica Robija K.”, i to u dva termina – u 19:30 sati i u 21:30 sati. Ova kasnija izvedba dodana je u program tek nekoliko dana pred zakazano gostovanje zbog iznimno velikog interesa publike, o čemu  najbolje svjedoči podatak da su se oba termina rasprodala onog časa kad su ulaznice stavljene u prodaju. Zadovoljna publika dugim je pljeskom i ovacijama ispratila ansambl predstave.

Predstava “Bilježnica Robija K.” kazališna je igra koja nikad do kraja ne zakoračuje u kazališnu iluziju, ne dopuštajući gledateljima da zaborave na stvarnost koja ih maljem udara po glavi – od nacionalizma i nacionalističke mitomanije, domoljubnog odgoja u ozračju vala iseljavanja iz Hrvatske, upitnih državotvornih i katoličkih svetinja, potlačenih i tlačitelja, “naših” i “njihovih” pa sve do taloga prošlosti, ratova i različitih -izama. Robi K., kao promatrač, svjedok burnih vremena i neizbježni mali zafrkant, otvara nam vrata u duhovit i okrutan svijet koji je njegov koliko je i naš.

Naslovnu ulogu Robija K., vječnog devetogodišnjaka iz 3. a, igra Josip Brakus a ostale dobro poznate likove popularne kolumne Viktora Ivančića tumače: Linda Begonja, Filip Detelić, Matija Šakoronja, Dražen Čuček i Ana Maras Harmander.

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.