Tarik Filipović

U ansamblu od 1. prosinca 1996.

Rođen 11.3.1972. (riba) u Zenici.

Završio osnovnu i srednju školu te Akademiju dramske umjetnosti 1990.

Kao vrlo mladog i nezrelog ulovio ga je skaut Duško Ljuština (u paketu s Bitorajcem), tako da se prije “Kerempuha” sjeća samo škole, vojske, Akademije…

Rektorova nagrada za predstavu “Kako sada stvari stoje”

Zlatni smijeh -Specijalna nagrada mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike za ulogu Fellera u predstavi G. Feydeaua “Gospon lovac” u produkciji ADU i Satiričkog kazališta “Kerempuh” i za uloge u predstavi “Spika 2” B. Svrtana u izvedbi SK “Kerempuh” (1995.)

Zlatni smijeh na “Danima satire” za uloge u “Izbacivačima” Teatra Exit, “Vježbanje demokracije” N. Stazića u izvedbi SK “Kerempuh” i “Pir malograđana” B. Brechta u izvedbi SK “Kerempuh” (1997.)

Nagrada Ivo Serdar na 26. Danima satire Fadila Hadžića za ulogu najbolje prihvaćenu od publike za ulogu u predstavi “Što je smiješno, bando lopovska?” M. Jergovića u izvedbi SK “Kerempuh” (2002.)

Nagrada Ivo Serdar na 27. Danima satire Fadila Hadžića za ulogu najbolje prihvaćenu od publike za ulogu u predstavi Magic Act Show Renea/Tarika/Illumana (2003.)

Specijalna nagrada za uloge u predstavi “Magic Act Show” na Festivalu cabareta “Gumbekovi dani” (2008.)

“Zlatni smijeh” za ulogu Aljemija u predstavi S. Anočića “O medvjedima i ljudima” (2010.)

Nagrada “Fabijan Šovagović” za najboljeg glumca za uloge u predstavi “Spektakluk” na Festivalu glumca (2012.)

Priznanje Kluba drevnih Zagrepčana “Zagreb, 1939.” iz ciklusa “Zagrebačka plemenitost”, koje se  dodjeljuje se kao zahvala za sve učinjeno za Zagreb (2012.)

Nagrada za oživljavanje kabarea na 6. Gumbekovim danima (2013.)

Nagrade na međunarodnim festivalima u Brnu i Amsterdamu.

Večernjakova Ruža za TV lice godine 2002.