Ines Bojanić

Rođena je 13. rujna 1975. u Požegi. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti 2001. godine. Sudjelovala je na različitim umjetničkim projektima na nezavisnoj i institucionalnoj umjetničkoj sceni. Bila je članica autorskih timova kao glumica, redateljica i producentica, a bila je i producentica i osnivačica umjetničke organizacije Mali teatar. Ostvarila je kreativni i produkcijski rad na nizu vlastitih projekata – od ideje do produkcije i gostovanja. Radila je kao vanjska suradnica na Odsjeku glume u klasi red. prof. Borne Baletića gdje radi sa studentima glume na ispitnim predstavama i produkcijama. Bila je vanjska suradnica na Visokoj poslovnoj školi u Zagrebu gdje je držala kolegij Menadžment i produkcija u kulturi u klasi prof. Tatjane Aćimović. Bila je umjetnička voditelja vlastite produkcijske Gradskog kazališta Scena Gorica.

Članica je ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh od 1. travnja 2018.

 

Nagrada na 10. Bobijevim danima smijeha za najbolju žensku ulogu u predstavi “Guja u njedrima’ Gradskog kazališta Požega.

Nagrada “Marul” na 31. Marulićevim danima za najbolju žensku ulogu u predstavama “Gruntovčani” i “Umri ženski” Satiričkog kazališta Kerempuh

Nagrada „Zvonimir Rogoz” za najbolju sporednu glumicu u predstavi “Moliére” u režiji Ivice Boban

Nagrada za najbolju režiju predstave „Rokmeewau” na festivalu „Omišalj/Čavli”

22 nagrade za pojedinačnu produkciju predstava Gradskog kazališta  – Scena Gorica