Borko Perić

U ansamblu od 1. siječnja 2007.
Rođen u Puli 1981. Glumom se počinje baviti 1995. u dramskoj grupi Inat u Puli, a od 1996. je bio član dramskog studija Istarskog narodnog kazališta.

Diplomirao glumu na Akademiji dramske umjetnosti, Pozornost kritike privlači ulogom Kolje u predstavi “Četvrta sestra” na Dubrovačkim ljetnim igrama 2001. za koju je nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta. Surađuje s brojnim kazalištima (HNK u Zagrebu, Gavella, ZKM, Istarsko narodno kazalište).

Glumio u brojnim filmovima. 2009. nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta za uloge u predstavama “Don Juan” Kazališta Ulysses i “Vuci i ovce” Satiričkog kazališta “Kerempuh”.

International Film Festival Durres, glumačka nagrada
International Film Festival  Priština, glumačka nagrada
Pula film festival, Zlatna arena za najbolju sporednu ulogu
Nagrada “Zlatni smijeh” na 31. Danima satire za ulogu Harija u predstavi H. Bojčeva “Orkestar Titanik” u izvedbi INK GK Pula i ulogu Rogera u predstavi R. Sharta “Moja žena zove se Maurice” u izvedbi SK “Kerempuh” (2007.)
Nagrada hrvatskog glumišta za najboljeg mladog glumca
Rektorova nagrada
Teatarfest – Sarajevo, nagrada za najbolju mušku ulogu
Nagrada “Ivo Serdar” za ulogu najbolje prihvaćenu od publike na 35. Danima satire za ulogu Gorana Kapulice u predstavi A. Tomića “Čudo u Poskokovoj Dragi” (2011.)

Glumačka nagrada na 37. Danima satire Fadila Hadžića za ulogu Čede Uroševića u predstavi B. Nušića “Gospođa ministarka” (2013.)
Glumačka nagrada na 38. Danima satire Fadila Hadžića za ulogu Mile Poljiza, rečenog Pulje, predsjednika Mjesnog aktiva Narodnog fronta, u ulozi Polonij u “Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja” I. Brešana (2014.)
Nagrada hrvatskoga glumišta za glavnu mušku ulogu u kategoriji Drame za ulogu u autorskom projektu O. Frljića “Jazavac u Kerempuhu” (2015.)
„Mala liska“ za najboljeg glumca večeri za ulogu Frane u predstavi R. Beana „Jedan sluga, dva gospodara“ na 14. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2017.” (2017.)
„Velika liska“ za najboljeg glumca za ulogu Frane u predstavi R. Beana „Jedan sluga, dva gospodara“ na 14. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2017.” (2017.)
Glavna nagrada za mušku ulogu „Mladen Crnobrnja Gubek“ za ulogu Frane /Truffaldina/ u predstavi R. Beana „Jedan sluga, dva gospodara“ na 41. danima satire Fadila Hadžića (2017.)
Nagrada za najbolju mušku ulogu za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi A. Tomića / R. Grlića “Ustav Republike Hrvatske” na 34. susretima kazališta/pozorišta BiH Brčko (2017.)
Nagrada hrvatskog glumišta za glavnu mušku ulogu u kategoriji Drama za ulogu Frane /Truffaldina/ u predstavi R. Beana “Jedan sluga, dva gospodara” (2017.)

“Mala liska” za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi  A. Tomića/R. Grlića “Ustav Republike Hrvatske” na 15. međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska (2018.)

Nagrada “Fabijan Šovagović” za najbolja glumačka ostvarenja za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi A. Tomića/R. Grlića “Ustav Republike Hrvatske” na 25. Festivalu glumca Županja (2018.)

Nagrada za najbolju mušku ulogu za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi A. Tomića/R. Grlića “Ustav Republike Hrvatske” na 21. teatar festu Petar Kočić Banja Luka (2018.)

Glumačka nagrada za ulogu Vjekoslava Kralja  u predstavi A. Tomića/R. Grlića “Ustav Republike Hrvatske” na 13. međunarodnom kazališnom festivalu Joakim Interfest Kragujevac (2018.)

Nagrada “Zoranov brk” za najbolju ulogu za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi A. Tomića/R. Grlića “Ustav Republike Hrvatske” na 27. danima Zorana Radmilovića Zaječar (2018.)