Novosti

57. obljetnica Satiričkog kazališta Kerempuh

U četvrtak, 25. ožujka 2021. Kerempuh je napunio 57 godina!

Nekadašnji Jazavac, a današnji Kerempuh, svoja je vrata otvorio 1964. godine u kavani Bled u Medulićevoj ulici, kao kabaret, s publikom za stolovima, a na današnjoj adresi Prolaz Fadila Hadžića 7 djeluje od 1971. godine.

Od svojeg osnutka do danas kazalište Kerempuh produciralo je oko 250 premijernih predstava, koje su pogledali milijuni gledatelja, te steklo reputaciju jednog od najboljih hrvatskih kazališta, koje se ponosi svojom vjernom publikom, afirmativnim stručnim kritikama te nizom priznanja i nagrada.

Kao i tijekom proteklih godina, Kerempuh će dalje nastaviti s uspješnim i nadahnutim radom te budnim ukazivanjem na relevantna i gorljiva društvena pitanja, ali uz neizbježan gorki smijeh. Pored inozemnih nagrađivanih uspješnih autora, klasika komediografske i satiričke literature, poticajnih autorskih projekata te snažnih redateljskih osobnosti, Kerempuh ustraje u afirmaciji suvremene satire, napose domaćeg dramskog pisma, ali i otvara prostor mladim, netom diplomiranim redateljima i studentima kazališne režije koji mogu stvarati predstave u ozbiljnim profesionalnim uvjetima.

Uz udružene nove i starije iskusne snage, uz nove kreativne zamahe i neiscrpnu inspiraciju za proizvodnju satiričkih sadržaja u hrvatskoj svakodnevici s kojom kazalište neizbježno korespondira, a prije svega uz vrijedne suradnike te nadahnut i posvećen ansambl koji diše i živi s našim gledateljima i gledateljicama, očekujemo da ćemo još mnogo uspješnih i kreativnih, a nadasve satirom ispunjenih godina, propitkivati društvo, istraživati svoje granice i smijehom oplemenjivati.

Sretan nam rođendan i vidimo se u Kerempuhu!

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.